Velike reči Nikole Mirotića o Srbiji i Beogradu pred Fajnal for: "Svi znaju koliko volim ovu državu"

Košarkaš Barse ističe da se u Beogradu oseća kao kod kuće i da će imati poseban motiv da ovde osvoji prvu titulu Evrolige

  • 4
Nikola Mirotić Foto: MN Press

Danas je u Beogradu održana zvanična konferencija za medije pred početak Fajnal-fora Evrolige koji će se od sutra do subote održati u našem glavnom gradu.

Medijima su se obratili igrači i treneri sve četiri ekipe, a svakako će posebnu pažnju izazvati "El klasiko" u kojem se sastaju Barselona i Real Madrid.

Ove sezone čak šest puta se igrao popularni "El Klasiko" i Barselona je slavila pet puta.

Trener tima iz Katalonije Šarunas Jasikevičijus je rekao da će se u polufinalu odigrati velika utakmica, ali da su ciljevi kluba jasni:

- Real - Barsa, klasik, velika utakmica. Naš cilj je da prođemo u finale, da slavimo i da se borimo za titulu. Igrali smo mnogo puta ove sezone ali ovo je potpuno nova priča. Gladni smo uspeha. Prošle godine smo izgubili u finalu. Analizirali smo naše greške, i sada želimo da napravimo dobar rezultat - rekao je Jasikevičijus.

Najkorisniji igrač Evrolige za ovu sezonu Nikola Mirotić rekao je da mu je velika čast jer će igrati u Beogradu.

- Prijatelji koji me poznaju znaju koliko volim ovu državu i ljude koji žive ovde. Za mene, ovo je specijalan turnir jer se osećam kao kod kuće. Počastvovan sam jer igram ovde i što će se El Klasiko igrati u polufinalu - rekao je Mirotić.

Košarkaši Reala iz Madrida su 2018. godine osvojili Evroligu, kada se završni turnir igrao u Beogradu. Tada je na klupi Madriđana sedeo Pablo Laso koji je i sada poručio da želi da njegov tim ponovi uspeh.

Evroliga, Fajnal For Foto: MN Press

- Velika je čast vratiti se ovde. Ovo je grad košarke i nadam se da će se ponoviti ta 2018. godina. Vežu me lepa sećanja za Beograd. U polufinalu će se igrati velika utakmica. Mnogo puta smo igralijedni protiv drugih ove sezone ali ovo će biti potpuno drugačija utakmica - rekao je Laso.

Prvi evroligaški trofej u svojoj karijeri je te 2018. godine osvojio centar Madriđana Edi Tavares.

- Drago mi je što sam opet ovde. Velika je čast igrati ovde. Želimo da pobedimo i srećan sam jer sam ovde osvojio prvi veliki trofej - rekao je Tavares.

Polufinalni mečevi su na programu sutra, a program će od 18 časova otvoriti Olimpijakos i Efes.

Ispred Olimpijakosa govorili su trener Jorgos Barcokas i košarkaš Jorgos Printezis.

Evroliga, Fajnal For Foto: MN Press

- Velika je čast biti na ovom turniru, na fajnal-foru Evrolige. Fokusirani smo na našu igru i želimo da uživamo u trenutku. Retkost je biti u ovoj fazi turnira i želimo da uživamo u trenutku - rekao je Jorgos Barcokas, koji je sa Olimpijakosom osvojio jednu titulu šampiona Evrolige, 2013. godine u Londonu.

- Velika je čast i privilegija za klub biti ovde. Srećan sam što smo u Beogradu. Bila je ovo teška sezona. Nismo dobro krenuli i morali smo mnogo da treniramo da bismo došli ovde. Srećan sam što sam ponovo sa timom na Fajnal-foru - rekao je Jorgos Printezis, strelac pobedničkog koša 2013. godine kada je Olimpijakos u finalu Evrolige pobedio Real iz Madrida.

Protivnik Olimpijakosa u finalu biće aktuelni šampion Evrope turski Efes, čiji je trener Ergin Ataman rekao da će za njih biti velika sreća i čast ukoliko budu slavili još jednom.

Evroliga, Fajnal For Foto: MN Press

- Srećni smo što smo ovde, neće biti lako ali ćemo uraditi sve da ponovo budemo najbolji. Bila je ovo teška sezona za nas. Nismo igrali dobro na početku i veliki je uspeh za nas bio to što smo ušli u plej-of. Nakon što smo pobedili Olimpiju iz Milana, mislim da smo našli motiv i videćemo, spremni smo da se ponovo borimo za titulu - rekao je Ataman.

On je, inače, prošle godine istanbulskom timu doneo prvi trofej Evrolige u istoriji, dok je košarkaš Efesa Šejn Larkin poručio: "Gladni smo uspeha".

- Uživali smo prošle godine ali smo gladni uspeha. Uživaćemo u finalnom turniru, uživaćemo u mečevima. Neće biti lako ali smo fokusirani na naš cilj - rekao je Larkin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nibrS

    18. maj 2022 | 17:55

    Živ i zdrav bio Nikola kao i tvoja cijela porodica... Ljudino !

  • Cava

    18. maj 2022 | 18:18

    Pozdrav Nikola,ziv i zdrav bio ljudino!

  • DLZ

    18. maj 2022 | 18:20

    Smeker,kapa dole majstore,jedan od retkih normalnih sportista,jedini Grobar uz Saleta kojeg postuju Delije.Tako se i grade mostovi prijatelhstva bez zapaljivih izjava i dokazivanja ljubavi prema bilom kom klubu,takvi momci daju uvek srce za svoj klub sto je dovoljno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA