≫ 

Savanović o organizaciji Fajnal-fora: "Za nas je ovo kao proslava rođendana ili svadbe"

Nekadašnji srpski reprezentativac uveren je da će sve biti sjajno, baš kao i 2018. godine

  • 1
Duško Savanović Foto: Privatna arhiva

Organizacija Fajnal-fora Evrolige ljudima sa ovolikim iskustvom kao što su Srbi u svetu sporta je ništa, recimo kao proslava rođendana ili svadbe, rekao je za Tanjug Duško Savanović, nekadašnji košarkaš i sadašnji promoter Evrolige.

Beograd je dobio priliku da drugi put u četiri godine organizuje završni turnir Evrolige.

- Ogromna jec cast to što se završni turnir Evrolige ponovo održava u Beogradu. Možda bi problem postojao negde drugde u svetu gde se ljudi ne bave sportom, ali nama to ne predstavlja problem - rekao je Savanović.

Ljudi, mi moramo sebi dati kredita. Mi smo stvarno sposoban narod u poređenju sa drugim ljudima, jer u Evropi ima svega i svačega, dodao je nekadašnji reprezentativac.

- Fajnal for 2018. godine je bio dokaz da je to odrađeno bez većih problema i da je organizacija bila fenomenalna. Sad samo treba da potvrdimo to. Evroliga je prepoznala da je Beograd jedini grad koji može da organizuje turnir pored svih problema sa virusom korona - rekao je Savanović.

Polufinalni mečevi su na programu u petak. Od 21 čas igra se duel između Real Madrida i Barselone, dok se od 18 časova sastaju Olimpijakos i Efes, u kojem je Savanović proveo tri sezone.

- Sa jedne strane španski El klasiko, sa druge duel Efesa i Olimpijakosa, a dva tima imaju zaista dugu istoriju igranja međusobnih duela. Stvarno dva velika derbija na finalnom turniru. Navijaću za Efes jer sam svojevremeno igrao tamo - zakljucio je Savanović.

Video: Vesić: Karte za F4 Evrolige rasprodate, zarada 25 miliona evra

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    19. maj 2022 | 14:55

    Istina Dusko, ali kao svadba bez mladozenje (naseg kluba na F4).

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA