≫ 

Zaustavi Dončića i dobićeš meč, Bjelica i Ratnici poveli sa 1:0 u finalu Zapada

Golden Stejt sjajnom defanzivom trasirao put do pobede protiv Dalasa

  • 6

Košarkaši Golden Stejta poveli su u u finalnoj seriji Zapadne Konferencije NBA lige protiv Dalasa, pošto su u noći između srede i četvrtka dobili prvi meč rezultatom 112:87.

Voriorsi su tako nastavili sa nouom pobeda na domaćem terenu u plej-ofu, gde nemaju nijedan poraz, a ovoga puta presudio je defanzivni performans kojim su u potpunosti zaustavili Luku Dončića.

Slovenac je meč završio sa 20 poena, uz šut iz igre 6/18, a dodao je i sedam skokova i četiri asistencije. Pritom, 18 je ubacio u prvom poluvremenu gde je njegov Dalas zaostajao devet razlike, da bi ta prednost na kraju treće deonice otišla i na -19.

Ono što navijače Golden Stejta može da raduje jeste i podatak da je ovaj tim pod vođstvom Stiva Kera dobio 19 od 20 plej-of serija kada su prvi poveli sa 1:0. Ujedno, Ker se u međuvremenu vratio na klupu posle preležanog kovida.

Njegovi momci su ravnomerno raspodelili poene i čak sedmorica su bili dvocifreni. Prednjačio je Stefon Kari sa 21 poenom i 12 asistencija, Endrju Vigins je imao 19, koliko i Džordan Pul sa klupe, 15 je ubacio Klej Tompson, dok su po 10 dodali Porter, Grin i Luni.

Video: Nezaustavljivi Stef Kari: Bjelica i Ratnici poveli sa 1:0 u finalu Zapada

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica igrao je pet minuta u ovom meču za Ratnike i uspeo je da zabeleži po jedan skok i asistenciju. S druge strane, Boban Marjanović nije ulazio na teren u timu Dalasa u kom je Dinvidi imao 17, Brunson 14, a Redži Bulok 12 poena.

Video: Trojka kao kap: Sjajni Dončić obezbedio sedmu utakmicu protiv Finiksa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • da da da

    19. maj 2022 | 07:20

    bjelica je bas imao neverovatan ucinak on je za 5 minuta imao 1 skok 1 asistencija 1 faul i visokih 0 koseva.

  • alal vera alal vera

    19. maj 2022 | 07:34

    za vreme utakmice culo se mvp mvp mvp.zasto kad mvp ne igra

  • oni su

    19. maj 2022 | 07:23

    kosarkasi voriorsa iz golden stejta a u golden stejtu su i lejkersi klipersi i kingsi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA