≫ 

Kari ismejao Dončića, Vigins mu umalo nije "izbio oko": Šta su sve Ratnici radili da zaustave Luku?

Slovenac je bio primarna meta igrača Golden Stejta

  • 2
Luka Dončić Foto: AP/Tanjug

Samim tim što su "ukrotili" Luku Dončića i sveli ga na samo dva poena u drugom poluvremenu, Golden Stejt je verovatno isuviše lako dobio Dalas u prvom meču finala Zapadne Konferencije NBA lige.

Ratnici su igrali sjajnu odbranu na Slovencu, pogotovo Endrju Vigins koji je još na početku utakmice pokazao da će se služiti svim trikovima kako bi njegov tim dobio utakmicu.

Naime, još ni polovina prve deonice nije prošla, a Vigins je napravio veliku ogrebotinu na Dončićevom licu (ispod oka) koja je bila vidljiva tokom cele utakmice.

Bio je Dončić na udaru i krajem prvom poluvremena kada je tražio faul koji nije dobio, te je imao neku vrstu svađe sa sudijom. U tim trenucima ga je pecnuo i Stef Kari koji je stao ispred njega i praktično ga ismejao.

Dončić je utakmicu, na kraju, završio sa 20 ubačenih poena i sedam skokova, a i on i trener Dalasa Džejson Kid priznali su da je Golden Stejt uradio sjajan posao kada je u pitanju odbrana. Naravno, i Stiv Ker je hvalio svoje momke.

- Mislim da je Vigs fantastičan, Dončić je težak igrač za čuvanje u ovoj ligi, važno je da ga nateramo da se umori, on je tako dobar, takve igrače samo pokušavaš da ograničiš u šteti koju mogu da ti naprave.

Video: Nezaustavljivi Stef Kari: Bjelica i Ratnici poveli sa 1:0 u finalu Zapada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nije mi jasno

    19. maj 2022 | 07:36

    skandiranje za vreme utakmice mvp mvp mvp. znamo da je mvp u stali

  • 🤷

    19. maj 2022 | 08:38

    Koje su voline ovi nazovi ratnici...skapirali da se igra i drugacija kosarka od njihove pa ne biraju sredstva da zaustave najbolje protivnicke igrace. Prvo izbacili Moranta pa dobili seriju , sad udri po Luki , jer ocigledno ne mogu drugacije da ga cuvaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA