Senzacija! Juniori Mege posle preokreta dobili Real, samo malo ih deli od finala ANGT turnira Evrolige

Sjajna pobeda košarkaša iz Beograda, za finale će igrati sa Makabijem koji je otpisan

  • 6
KK Mega - KK Real, juniori Foto: MN Press

Košarkaši Mege nalaze se vrlo blizu finala ANGT turnira Evrolige koji se održava paralelno sa Fajnal forom u Beogradu, pošto su ranije danas uspeli da naprave veliki preokret i savladaju favorita čitavog takmičenja, tim Real Madrida posle ogromnog preokreta - 74:81.

Ekipa iz Španije bila je veliki favorit na papiru i mnogo je bolje otvorila utakmicu od srpskog sastava, ali je kako je meč odmicao, sastav iz Beograda preuzimao konce u svoje ruke i zadao finalni udarac u završnih deset minuta. Mega je iz četvrtine u četvrtinu postizala sve više i više poena, delovala je bolje napadački i na kraju je zasluženo upisala i drugu pobedu u grupnoj fazi, pošto je juče savladala i Pariz.

Ubedljivo najbolju partiju kod srpskog tima pružili su Basala Bagajoko i Nikola Đurišić. Obojica su ubacila po 19 poena, pri čemu je prvopomenuti ipak bio dosta precizniji, a na to je sakupio 12 skokova i tri asistencije. Što se tiče ovogodišnjeg prvotimca Mege, on je na sve dopisao i tri skoka i sedam podeljenih lopti.

Na drugoj strani, videli smo sjajnu partiju jednog slovenačkog košarkaša - Urbana Klavžara. U pitanju je rođeni brat aktuelnog igrača Mladosti iz Zemuna, Nejca, a ovaj momak je postigao 17 poena i dodao pet lopti svojim saigračima za pogodak uz dva skoka. Poen manje postigao je Eli Endiaj.

Megi je u grupnoj fazi preostao još samo meč sa Makabijem iz Tel Aviva, koji je u uvodna dva kola poražen i više nema nikakav takmičarski motiv. Ukoliko Ružičasti i tu budu slavili, čeka ih put u veliko finale gde će ih najverovatnije dočekati sastav Asvela iz Liona, takođe jednog od favorita za titulu.

Drugi srpski tim na ovom turniru, ekipa Crvene zvezde je poražena i drugi put. U današnjem meču, trijumf u Beogradu uspela je da izbori akademija italijanskog kluba Stela Azura iz Rima - 65:75. Time su crveno-beli ostali bez ikakve šanse za finale na kolo pred kraj.

Video: Jedno slovo razlike, a isti kvalitet: Ražnatović naveo ko je sledeći Nikola Jokić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    19. maj 2022 | 17:23

    Kad kog procitam o mladjim kategorija zvezde oni izgubili da li je u prvenstvu ili evropi

  • Maj

    19. maj 2022 | 17:12

    Covicu koliko te kostaju mladje kategorije godisnje i da nam kazes koje su pozicije uzeli ove i proslih godina

  • Jovan

    19. maj 2022 | 20:40

    Sve mladje kategorije crvene zvezde , kadeti, pioniri, juniori nisu prvi jedno 5godina, toliko o omladinskoj skoli crvene zvezde i ko ih vodi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA