≫ 

Ludilo! Micić uz zvuk sirene utišao 10 hiljada Grka u Areni: Efes ide u finale, Olimpijakosu bolan poraz

Kakav meč u Beogradu!

  • 54
Anadolu Efes Foto: Tanjug / AP

Košarkaši Efesa plasirali su se u finale Evrolige pobedom nad Olimpijakosom rezultatom 77:74.

Kakav meč je video Beograd! Utakmica dostojna finala Evrolige i timovi dostojni šampionskog trofeja. I Vasa Micić dostojan herojskog plašta.

Iako je u beogradskoj Areni bilo preko 10 hiljada grčkih navijača, to nije mnogo zanimalo izabranike Ergina Atamana. Došli su do neizvesne završnice, a onda je Vasa neverovatnim pogotkom za tri poena preko ruke rivala uspeo da dovede svoju ekipu do nove borbe za trofej Evrolige.

Svih 40 minuta stali su u 20 sekundi. Micić je poprilično loše šutirao iz igre do tog momenta (1/5 za dva, 3/10 za tri poena), ali odlika velikih igrača je da pogađaju kada je to najbitnije. Micić je definitivno veliki igrač.

A nije sve najbolje počelo po aktuelne šampione Evrope. Nošen podrškom više od polovine navijača u Areni, grčki velikan igrao je uglavnom na Mustafu Fala, centra za kog Tibor Plajs i Efes nisu imali rešenja. Upravo to je i donelo prednost Grcima od 12:5.

Na odgovor Efesa se nije dugo čekalo. Iako je Micić ušao slabije u meč, tu je bio Šejn Larkin da povuče, a trojka Brajanta Danstona uz zvuk sirene potpuno je podigla ekipu iz Istanbula. Odmah posle trojke Danstona, usledio je i pogodak Elajdže Brajanta, i Efes se potpuno rezultatski vratio u meč. Tako je počela serija 11:0 i ekipa Ergina Atamana došla je do prednosti od 18:14.

Serijom su odgovorili i igrači Olimpijakosa, koji su sa 7:0 zatvorili prvi kvartal i nakon 10 minuta vodili sa 21:18.

Ono što je radio MustafaFal na početku prve deonice, to je radio Hasan Martin početkom drugog kvartala. Olimpijakos je preko svojih centara dobijao mnogo, što kada su u pitanju poeni, što kada je u pitanju širenje spoljnih igrača i stvaranje otvorenih pozicija.

Uspeo je Efes da nekako isparira grčkom timu i da na veliki odmor ode sa zaostatkom od samo jednog poena - 43:42.

Početak treće deonice pokazao je pravo lice Efesa. "Pljuštalo" je sa svih strana, pogađali su igrači istanbulskog tima i za dva i za tri poena i stigli su do dvocifrene prednosti, do maksimalnih +12 na meču. Olimpijakos je odbio taj nalet Efesa i uspeo da pred poslednjih 10 minuta bude na samo jedan posed zaostatka.

Poslednja četvrtina bila je veoma tvrda. Očigledno je bilo da su svi bili pod pritiskom rezultata, četvrtina je završena rezultatom 11:11, a bolji, mirniji i srećniji bio je turski tim.

Sve zahvaljujući Vasi Miciću, koji je trojkom u poslednjoj sekundi utišao preko 10 hiljada grčkih navijača i doveo do ludila svoje malobrojne navijače.

Uz Vasu koji je bio heroj meča i postigao 15 poena fantastične partije pružili su Šejn Larkin sa 21 poenom, Elajdža Brajant sa 16 poena i Brajant Danston sa 12 poena.

Na drugoj strani 12 poena postigao je Šakel Mekkisik, dok su po 11 poena ubacili Tajler Dorsi, Kostas Slukas i Hasan Martin.

Finale, kao i meč za treće mesto, na programu su u subotu, a ko će igrati protiv Efesa i Olimpijakosa saznaćemo nakon drugog polufinala u kom se sastaju madridski Real i Barselona.

Video: Knez Mihajlova vri od navijača pred fajnal-for Evrolige: Evo šta su imali da kažu za Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA