≫ 

Prvi utisci Vase Micića posle rušenja Olimpijakosa: Ovako govori pravi šampion!

Srpski reprezentativac ističe da niej bitno da li će meč rešavati on, Larkin ili neko treći, ali ističe i da nema vremena za slavlje, već hladi glavu za finale

  • 3

Vasilije Micić je ponovo bio heroj Efesa, pošto je u poslednjoj sekundi postigao spektakularnu trojku za pobedu i plasman u finale Evrolige.

Utišao je Micić 12.000 navijača Olimpijakosa, koji su u neverici gledali kako lopta posle njegovog šuta prolazi kroz obruč, a posle meča je srpski reprezentativac kratko izneo utiske pred TV kamerama.

- Slična utakmica kao u prošloj sezoni, naučio sam lekciju. Promašio sam pre toga dva slobodna bacanja, verovao sam da ovaj šut može da uđe. Pričao sam i ranije da mi kao tim nemamo ljubomore ko uzima šut, večeras sam to bio ja - rekao je kratko Vasa Micić pred kamerama, misleći pre svega na svog saigrača Šejna Larkina.

Micić ističe da već sada mora glava da se ohladi i spremi za finale.

- Završiti utakmicu na ovakav način, zaista je lep osećaj, ali glava mora da se iščisti i da se pripremi za naredni meč. Drago mi je da smo timski odigrali dobar meč, iako su nam falili neki igrači. Oni su igrali dobro, imali su sjajne navijače. Treba da se ohladi glava, imamo probleme koje treba u hodu da rešavamo, odgledaćemo tu utakmicu i verujem da ćemo biti spremni.

Vasa naglašava da mu je uvek drago da igra pred navijačima, bilo da su njegovi ili protivnički.

- Ja kažem za sebe uvek, nemam nikakav problem sa navijačima da mi stvaraju dodatni pritisak, to je prelepa stvar, nevezano da li su naši ili protivnički, drago mi je da su se navijači vratili posle Fajnal fora na kojem nije bilo navijače. Možda je i njima to bio malo dodatni pritisak.

Upitan je o rivalu za finale - Barsa ili Real?

- Da bi osvojio titulu moraš da pobediš najbolje, ta predviđanja su nemoguća, jer mnogo faktora utiče, od fizičke spreme i ostalog, ko god da dođe bićemo spremni. Barsa igra mnogo zrelije, igraće protiv Reala i to će biti prelepo za gledanje.

Iako su loše počeli, nisu sumnjali da će se u nastavku podići.

- Svaka sezona od kako sam došao ovde su bile drugačije. Ono što nas krasi je da nije postojala sumnja među nama da ćemo nastaviti taj loš niz jer smo u prvom delu sezone izgubili mnogo utakmica.

Na kraju se našalio i za slavlje kada su saigrači skočili preko njega da su mogli i da ga povrede.

- Pomislio sam to, oni su svi teški, ali prvi put u karijeri sam dao ovakav koš, dozvoljeno je da me malo i povrede - rekao je Vasa.

Video: Pogledajte muk u Areni posle trojke Vase Micića za finale Evrolige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA