"Činjenica je, Popovič ima srpske korene": Bartumeu objasnio otkud Durent i Greg na mečevima Evrolige

Atmosfera se sve više zagreva pred veliko finale

  • 1
Greg Popovič Foto: Tanjug/AP

Prvi čovek Evrolige Đordi Bartomeu trenutno je u Beogradu gde prati dešavanja na Fajnal foru, a tokom jednog od razgovora sa medijima objasnio je i otkud NBA zvezda Kevin Durent na meču Monaka i Olimpijakosa, kao i Greg Popovič na finalnim mečevima. 

Bartomeu je istakao da njihov dolazak nije bio planiran.

- Moram da kažem da dolazak igrača iz NBA, kao i trenera, nije deo strategije Evrolige. U slučaju Kevina Durenta, to je bio lični odnos koji ima sa košarkašem Monaka Majkom Džejmsom. On je želeo da oseti meč  Evrolige, atmosferu koju američki košarkaši teško imaju. Pogotovo druga utakmica odigrana u Pireju, imao je pun doživljaj Evrolige.

Posebno je zanimljivo da se prema pojedinim podacima broj gledalaca na društvenim mrežama povećao3 do 4 puta upravo zbog dolaska Durenta. A, Bartomeu je dodatno pojasnio i otkud Greg Popovič na tribinama Arene.

- Mislim da je činjenica da Popovič ima srpske korene. Njegov dolazak na Fajnal for, sa ovim okruženjem, pomaže. Ali, to nije deo plana. Pozvali smo ga, kao i sve iz NBA koje zovemo svake godine i nudimo im da pozovu sve koji žele da dođu na Evroligu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srbislav

    21. maj 2022 | 16:39

    nema srpske korene nego jeste SRBIN ,BIO I OSTAO,ZA NAVEKA!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA