≫ 

Poslednji ples Atamana i Vasinog Efesa: Odbrana titule ili "ponavljanje istorije" Reala

Efes i Real igraju za titulu šampiona Evrolige od 19 sati

  • 0
Ergin Ataman, Vasilije Micić, Šejn Larkin, Pablo Laso Foto: Tanjug / AP/Strahinja Aćimović, Youtube - Euroleague, MN Press

Košarkaši Efesa i Real Madrida igraju od 19 sati veliko finale Evrolige u kojem će snage odmeriti dvojica velikih trenera Ergina Ataman sa jedne strane i Pablo Laso sa druge.

Turski tim i treću godinu u nizu plasirao se u samu završnicu takmičenja i aktuelni je branilac trofeja. Tim predvodi srpski plejmejker Vasilije Micić, koji je najbolji poenter regularnog dela takmičenja, a ujedno je i heroj prvog polufinalnog meča koji je rešio u trojkom sa zvukom sirene. Vasa i Larkin čine jedan od najopasnijih tandema takmičenja i svakako su najzaslužniji što je tim koji je loše ušao u szeonu sada tu gde jeste.

Od početka takmičenja Efes je igrao po sistemu"toplo-hladno", ali je poslednjih nekoliko nedelja pronašao pravu formu i našao se u borbi za titulu. Ipak, čovek koji je zaslužan za ove rezultate jeste trener Ergin Ataman. Hvaljen, ali, češće kritikovan i osporavan, možda je jedan od retkih koji je istinski verovao u svoj tim. Tako je nekoliko puta tokom sezone navodio da je Efes deo Top 8, i kada to nije bio, kao i da na Fajnal foru ide po odbranu titule.

Zadatak u plej ofu nije delovao lak. Ali, turski tim je bio ubedljiv protiv Armanija i izborio dolazak u Beograd. A onda... Drama, taktičko nadmudrivanje, borba za svaku loptu, dobri potezi i....ono zbog čega navijači i prate košarku, neizvesna završnica koju rešava srpski plej.

Ipak, upravo bi Beograd i finale i, eventualna odbrana titule, moglo da znači i "poslednji ples" Ergina Atamana i moćnog Efesa na koji smo navikli proteklih sezona. Turski tim jedan je od najstarijih u i najiskusnijih u takmičenju, a, uz to, čak sedmorica košarkaša završavaju ove ugovore na kraju sezone, dok Vasilije Micić ima klauzulu da ode u NBA. Tako, navijači predviđaju kraj sezone u "velikom stilu".

KK Olimpijakos, KK Efes Foto: AP/Tanjug

Sa ovom konstatacijom košarkaških stručnjaka, najbolji košarkaš Efesa Vasilije Micić nije saglasan.

- Poslednji ples je naš svake sezone. Uvek pričamo o tome - rekao je vasilije Micić u jednom od intervjua za BasketNews i dodao:

- Čak i prošle godine, posle Turskog prvenstva i meča sa Fenerbahčeom su govorili na isti način.

Video: Micić odgovorio na pohvale Real Madridu: Mitaj mentalitet imamo već četiri godine

Na sličan način razmišlja i Ataman:

- Ko zna?Ne znam šta će biti. Ok, imam još godinu dana ugovora. Ali, ne znam da li ću biti u Efesu sledeće sezone. Možda me neko pozove i u NBA - rekao je u šaljivom tonu.

Sa druge strane, "otpisani" Real je još jednom pokazao da igra najbolje u odlučujućim momentima. I sam trener Pablo Laso je uživao posle velike pobede nad Barselonom u "El klasiku" beogradskog polufinala. Ono što svi u Madridu priželjkuju jeste da se ponovi 2018. godina kada je baš u Areni osvojena titula. Tada, i fudbalska sekcija se okitila titulom prvaka Evrope, a i ove sezone, u finalu u Parizu imaju istu priliku. Svi bi naravno da se istorija ponovi i titule u fudbalu i košarci objedine.

Kako god bilo, veliko finale koje počinje od 19 sati će odlučiti ko će biti šampion, a ono što je sigurno, očekuje nas mnogo dobre košarke.

Da podsetimo, u meču za treće mesto, od 16 sati, sastaju se poraženi polufinalisti - Olimpijakos i Barselona.

Video: Spektakularno otvaranje fajnal fora Evrolige u Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA