≫ 

Utešna nagrada za Barselonu: Španci bolji od Olimpijakosa i navijačkog "pakla" u Areni za 3. mesto EL

Posle neuspeha u meču sa Realom, Barselona je slavila u meču za 3. mesto

  • 5
KK Barselona Evroliga Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Barselone posle velike borbe pobedili su Olimpijakos 84:74 u meču za 3. mesto na Fajnal foru i tako stavili tačku na ovogodišnji nastup u Evroligi. 

Od početka do kraja meča Barselona je kontrolisala igru i imala prednost. U nekoliko navrata Olimpijakos je "zapretio", na momente i preuzimao vođstvo, ali je španski tim uspeo da odigra kako ume i na kraju zasluženo slavi.

 

Od starta meča Barselona je krenula žestoko i jakom odbranom zbunila rivale. Posle početnih poena na obe strane, Olimpijakos je nije iskoristio nekoliko vezanih napada, pa je barsa došla do prednosti 10:2. Sredinom deonice Olimpijakos uspeva da se oslobodio početnog pritiska i preko Dorsija, koji postiže svoj 6. poena na meču, zaustavi nalet Barse . Grci hvataju priključak za 20:18 na kraju četvtine.

U nastavku, Barselona je nastavila sa svojom igrom i diktirala ritam meča koji su Grci, baš kao i na startu pratili. Ipak, sredinom deonice, usledilo je opuštanje. Barselona ne koristi tri vezana napada. Olimpijakos je pojačao odbranu i "ukrao" tri lopte i izjednačio. Do poluvremena, viđena je velika borba za svaku loptu. na momente se igralo i koš za koš, Olimpijaklos je i poveo, ali na kraju prvog dela, Šanli i Abrines vezuju dve trojke za prednost španskog tima od 45:38.

U nastavku, Barselona je nastavila tamo gde je stala na kraju poluvremena. Izabranici Jasikivičijusa igraju mnogo agresivniju odbranu, a to im se isplati i dolaze do dvocifrene prednosti 57:42.

Do kraja četvrtine, Barselona je, slično kao i u prethodnim duelima, igrala slabije, a Olimpijakos na krilima navijača u Areni to koristi. Tako je Vazenkov prvo pogodio trojku, a onda i pogodio uz faul, pa je grčki tim ponovo bio u igri 62:56. Barseloni na ruku nije išla ni povreda Abrinesa koji je iskrenuo zglob i izašao iz igre.

Barselona je odbijala nalet rivala i dolazi do 68:60. Ipak, Sloukas "cepa" mreživu i smanjuje zaostatak svog tima. Potom, Šanli gubi loptu, a Mekkisik snažno zakucava za delirijum u Areni i 68:65 na 5 minuta do kraja. Ispostavilo se da je to bilo sve od grčkom tima na ovom meču. Posle tajm-auta Jasikivilijusa, Barselona pravi seriju od 7:0 i stavlja tačku na ovaj meč.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nikola Mirotić sa 19 poena, pratio ga je Šanli sa 16, kao i Higins sa 11. Sa druge strane, Olimpijakos je predvodio Vezenkov sa 20 poena, Sloukas je imao 14, a Mekkisik 11.

Veliko finale između Real Madrida i Efesa igra se od 19 sati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA