≫ 

Veliki uspeh Nenada Čanka: Lijetkabelis eliminisao Žalgiris i ispisao istoriju litvanske lige

Mladi srpski stručnjak napravio senzaciju u prvenstvu Litvanije

  • 2
Nenad Čanak Foto: MN Press

Nenad Čanak i Lijetkabelis igraju izvrsnu sezonu. Tim mladog srpskog stručnjaka plasirao se u finale lige Litvanije savladavši Žalgiris u polufinalnoj seriji rezultatom 3:1. 

Koliko je ovo veliki uspeh Lijetkabelisa govori informacija da Žalgiris neće biti šampion prvi put posle 12 godina, a prvi put u istoriji ekipa iz Kaunasa neće igrati u finalu.

Žalgiris je uspeo da dobije samo prvu utakmicu u seriji, i to poenom razlike (71:70). Da serija neće biti nimalo prijatna za tim iz Kaunasa pokazala je već druga utakmica, u kojoj je Čankov tim ubedljivo slavio sa 79:55.

Delovalo je da će Žalgiris dobiti treću utakmicu u seriji, imao je tim iz Kaunasa dvocifrenu prednost, ali je Lijetkabelis preokrenuo, došao do brejk i prilike da na domaćem terenu eliminišu evroligašku ekipu.

Priliku koja im se ukazala Čankovi puleni nisu propustili, već su sigurno slavili rezultatom 86:75. Odlučujuća utakmica bila je rešena već u drugom kvartalu koji je pripao Lijetkabelisu rezultatom 28:15. Tada je ekipa Nenada Čanka stekla dvocifrenu prednost, koju je uspešno održavala do kraja meča.

Veoma dobre partije u četvrtom meču odigrali su srpski košarkaši Đorđe Gagić i Nikola Radičević koji su ubacili po 10 poena, dok je nekadašnji centar Partizana tome pridodao i sedam skokova.

Za titulu u Litvaniji ekipa Nenada Čanka boriće se u finalu protiv Lijetuvos Ritasa.

Video: Ovo nije Arena ovo je Pirej: Navijači Olimpijakosa se odomaćili u Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    21. maj 2022 | 18:39

    Штета за комшилук. Да им је остао, не би их бламирала Андора, Бурса...са њим би моооожда и отишли даље у ципирипи такмичењу

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA