≫ 

"Kriminalna" prva četvrtina Bostona, Majami na kraju umalo nije prokockao +26

Povreda Džimija Batlera može da brine Majami koji sada vodi u finalnoj seriji

  • 0
Bam Adebajo Foto: AP/Tanjug

Košarkaški Majamija uspeli su da vrate brejk protiv Bosotna u trećoj utakmici finala Istočne Konferencije NBA lige (109:103) i tako povedu sa 2:1 u seriji!

Majami je odigrao fenomenalnu prvu deonicu koju su dobili sa čak 21 razlike i upravo to je na kraju i presudilo Seltiksima čija publika im je zviždala u drugoj četvrtini, pri vođstvu gostiju od 46:20.

Majami je u tim trenucima "sipao" poene sa svih strana, šut za tri poena ih je i te kako služio - dok se Boston mučio sa izgubljenim loptama. Tračak nade daala im je serija 10:0 i trojka Džejsona Tejtuma za 62:47 na poluvremenu.

Na početku treće deonice stvari su se pogoršale za Majami koji je ostao bez Džimija Batlera. U pitanju je bila povreda kolena i sjajni košarkaš se nije vratio na teren u nastavku. To je uticalo na igru Vreline i Boston je na 2.40 do kraja stigao na samo poen zaostatka (93:92).

Gosti su u tim trenucima stegli odbranu, Louri je na 48 sekundi do kraja ukrao jednu loptu koju je u koš isporučio Maks Strus za 103:94. Tada je bilo jasno da će Majami slaviti i povesti sa 2:1 u seriji, iako su na ove tri utakmice dobili samo dve četvrtine.

Bam Adebajo je bio heroj Majamija, ubacio je 31 poen i dodao 10 skokova i šest asistencija. Zanimljivo, centar Hita je u prvom i drugom meču zajedno imao 16 poena.

Pi Džej Taker je ubacio 17 i imao sedam skokova, poen manje je imao Strus, Louri je stao na 11, dok je Batler utakmicu završio sa osam. Toliko je imao i Tajler Hiro koji je na terenu proveo samo 20 minuta.

Džejlin Braun je sa 40 poena i devet skokova bio nezaustavljiv kada je u pitanju ekipa Bosotna. Horford je imao 20 poena i 14 skokova, Smart je stao na 16 poena i sedam asistencija, Vilijams i Tejtum su brojali do 10.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA