≫ 

Željko Obradović posle pobede nad Budućnosti: "Ovo je pokazalo da možemo, imamo i dug prema navijačima..."

Trener Partizana je istakao da im ostaje tri do četiri dana da poprave neke stvari za finale

  • 4
Rade Zagorac, Željko Obradović, KK Partizan Printskrin: Youtube/BC Partizan TV

Košarkaši Partizana veoma su lako savladali Budućnost u trećoj utakmici plej-of polufinalne serije sa 101:77, čime su sebi bukirali i prvo mesto u finalu, gde će čekati boljeg iz duela Zvezda - Cedevita Olimpija. Posle same utakmice, trener Partizana Željko Obradović, istakao je da ima pozitivnih stvari, ali i negativnih.

Željko je istakao da je Partizan odigrao dobro, ali da će imati dosta toga da se popravi do finala.

- Mislim da smo odigrali veoma dobru utakmicu. Agresivno od početka, napdački, doprinelo je da odemo na poluvreme dvocifrenom razlikom. Odigrali smo ozbiljno i u drugom poluvremenu. Hvala i navijačima, oni su bili vetar u leđa i mislim da treba da imamo u glavi kad se budemo spremali za finale, koje će početi u petak.

- U svakoj utakmici ima pozitivnih stvari, večeras ih je bilo dosta, napadački smo odigrlai tako da smo i čitali odbranu i imali dobar protok lopte. Svi smo analizirali posle utakmice u Podgorici, koja se završila kako se završila. Ima i stvari na kojima insistiram da se poprave, moramo ih popraviti u ova tri-četiri dana, ali ova utakmica nam je pokazala da možemo, imamo dug prema sebi i navijačima da damo svoj maksimum.

KK Partizan, KK Budućnost, ABA liga Foto: Partizan NIS/Dragana Stjepanovic

Partizan je i u Podgorici, ali i nešto ranije protiv Burse primio trojku u poslednjim sekundama meča, te je tako zabeležio i poraz, a Željko ističe da su oni sve to analizirali.

- Mi analiziramo sve do sitnih detalja i ide dosta vremena. Reako sam da sam zadovoljan sa dosta stvari večeras, ali ima situacioja koje moramo proći više puta da oni shvate kako treba reagovati. Kako u odbrani, tako i napadački. Što je suština je da se u napadu čita odbrana i da shvatiš gde imaš prednost. Ako ne shvataš... Imali smo priliku da gledamo fajnal for, najbolja četiri tima, to se igralo kao šah. Lopta je tamo gde treba da bude. Ako gledate, učite se od ovih igrača, ne može da se igra ad hok. Može da se igra u tranzciji i dali smo poene, primili smo... Treba da se vodi računa na treningu, nema drugih načina sem da insitiramo i ponavljamo dok ne uhvatimo ono što želimo.

Kevin Panter, heroj meča u Beogradu, postigao je 30 poena, dok je on u Podgorici bio i "najgori" igrač Partizana sa tačno nula poena.

- Ima on želju, to je jasno na početku utakmice, imao je želju da nastavi da igra i sa 30 poena, bio je agresivan, čestitam mu na tome, zaista, neko ko je igrao u Podgorici, igrao je napadački i odbrambeno. Bio je na lopti, bio je agresivan, uvek kod najboljih igrača treba da prođe sve, da daju primer ostalima, a onda i oni to da slede.

Video: Ovako je Partizan zgromio Budućnost za finale ABA lige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RS

    22. maj 2022 | 23:50

    Prava prijareljska utakmica

  • Škapina

    23. maj 2022 | 07:13

    PARTIZAN je institucija uvek su igrali igrači koji vole svoj klub ZATO SAMO jedno pitanje šta radi komšinicino RUŽNO pace KOD NAS balvan OD igrača Avramovic

  • !M

    23. maj 2022 | 10:27

    Niko ne spori da ovaj Partizan sa Željkom može da pobedi svakoga a zašto ne pobjedjuje i zašto gubi utakmice od lošijih ekipa od sebe treba da znaju igrači i Željko a bilo je poraza od kojih boli glava svakog navijača.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA