≫ 

Dončić brutalno posterizovan, Dalasu za pobedu malo i 40 poena Slovenca

Maveriksi se nalaze u ponoru, jer Golden Stejt sada ima 3:0 u seriji

  • 4

Košarkaši Golden Stejta nalaze se na pobedu od velikog finala NBA lige, pošto su i u trećoj utakmici finalne serije Zapadne Konferencije pobedili Dalas rezultatom 109:100!

Ratnici su brejkom stigli nadomak svog šestog finala u poslednjih osam godina, a najzaslužniji za to svakako je Stefon Kari koji je domaćinmu isporučio 31 poen.

Imao je Dalas nekoliko prilika da "uhvati" Golden Stejt i okrene priču u svoju korist. Ipak, zakucavanje Endrjua Viginsa na polovini psolednje četvrtine i odlazak na +10 verovatno su rešili pitanje pobedika.

Bilo je to monstruozno zakucavanje Viginsa koji je bukvalno posterizovao Luku Dončića. Sudija je najpre svirao faul u napadu,. trener Ratnika Stiv Ker je tražio čelendž i odluka je u međuvremenu promenjena za vođstvo od 93:83.

Video: Umalo tuča na terenu: Nakon trojke Karija, ljuti Dončić i Bobi

- Bilo je impresivno, neću da lažem. Ponovo sam odgledao taj snimak - rekao je Dončić o tom zakucavanju na konferenciji za medije.

Slovenac je meč završio sa 40 poena i 11 skokova. To mu je bila osma utakmica u plej-ofu sa 40+ poena, što je rekord Dalasa. Ipak, nije imao podršku ostatka tima koji je šutirao samo 40 odsto iz igre.

Video: Trojka Stef Karija koja je prelomila meč: Dončić brutalno posterizovan

Dorijan Fini-Smit, Redži Bulok i Dvajt Pauel su, na primer, zajedno imali 12 poena, dok je pomenuti Bulok šutirao 0/10 za tri poena. Istakao se Spenser Dinvidi koji je sa klupe imao 26 poena, dok je Brunson brojao do 20.

Srpski reprezentativac Boban Marjanović nije ulazio u igru, kao ni Nemanja Bjelica u redovima Golden Stejta gde smo videli nekoliko impresivnih brojki. Vigins je imao 27 poena i 11 skokova, Tompson 19 poena i sedam skokova, Grin i Pul su dodali po deset, dok je devet poena i 12 skokova imao Kevon Luni.

Video: Zaustavi Dončića i dobićeš meč: Ovo je jedan od dobrih poena sa utakmice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA