≫ 

Ivanović o ABA finalu: "Meč sa Partizanom je mač sa dve oštrice, moraćemo da se više potrudimo"

Košarkaš Crvene zvezde očekuje neizvesno finale

  • 12

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Cedevita Olimpiju 88:78 u 3. odlučujućem meču polufinalne serije ABA lige, pa će u velikom finalu za titulu igrati protiv ekipe Partizana.

Posle meča, košarkaš crveno-belih Ivanović je bio zadovoljan pobedom.

- Bilo je napeto prethodnih par dana. Ogroman je ulog i veliki pritisak na nama da pobedimo. Mislim da smo uspeli da kontrolišemo. Cedevita je igrala brzu košarku, to nam je predstavljalo problem na trenutke. Uspevali su da uhvate priključak, u ključnim momentima smo sačuvali smirenost - istakao je Ivanović i dodao:

- Konstatno apostrofiramo na svakom sastanku baš tu njihova uigra. Oni mogu da naprave seriju 10:0 u minut i po. Ti laki poeni su dolazili u prvom poluvremenu iz naših izgubljenih lopti.

Osvrnuo se košarkaš Zvezde i na finale i meč sa Partizanom.

- Mislim da je Partizan ekipa koja igra čvršće i koja ima veliki talenat kao i Cedevita. Imali smo dosta prostora, mislim da ćemo kod Partizana imati manje prostora i da ćemo morati više da se potrudimo za otvorene šuteve i da pronađemo put do koša. Ta prva utakmica u Pioniru je bila upitna. Sada smo svi ušli u takmičarski ritam i mislim da nema građenja forme. Svaka utakmica je bitna. I u dresu Budućnosti, uvekl sam išao da pobedim. Ništa se nije promenilo. Zvezda godinama unazad osvaja ligu, ovo su momci koji su navikli da pobeđuju. Ja ću pokušati da im pomognem u svemu tome.

- Ovo je mač sa dve oštrice, što dočekujemo Partizan. Ono što su pokazali u prethodnojh utakmici protiv Budućnosti je zavidan kvalitet u oba pravca. Ispratili smo i svi smo gledali te utakmice. Partizan je na domaćem terenu sve kontrolisao. Pokazali su u poslednjoj utakmici sav potencijal.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezda

    23. maj 2022 | 22:46

    Ivanovic prije svega odlican igrac i mladic svaka cast

  • Deki

    23. maj 2022 | 22:58

    Ne može Partizan tri puta da pobedi Zvezdu .

  • Nole

    23. maj 2022 | 23:29

    Zvezda je bolja tako da jedino danas od radonjica pravi potez neigranje markovica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA