Željko Obradović: "I Zvezdi i Partizanu je mesto u Evroligi, bez obzira na ishod finala"

Trener crno-belih ističe da bi mogućnost da oba večita rivala igraju u elitnom takmičenju bila sjajna i za Beograd i za Evroligi

  • 13

Video: Obradović pred finalnu seriju ABA lige: Zvezda je iskusan tim, igrači inteligentni i kažnjavaju sve

Trener Partizana Željko Obradović komentarisao je na konferenciji za medije pred početak finalne serije ABA lige protiv Crvene zvezde (petak 20.00) mogućnost da oba večita rivala sledeće sezone budu u Evroligi.

Ova mogućnost se sve glasnije pominje u evropskim košarkaškim krugovima, a poslednji je o tome pričao i urednik specijalizovanog košarkaškog portala "Eurohoops".

Obradović nakon pitanja novinara da li je pričao sa Bertomeuom, i kako komentariše mogućnost da i Zvezda i Partizan igraju u Evroligi sledeće sezone, istakao da bi to bilo sjajno za srpsku košarku i Beograd i da je to nešto što bi pogodovalo Evroligi.

- Mislim da je i Zvezdi i Partizanu mesto u Evroligi, drago mi je da su i drugi ljudi to prepoznali, to bi bilo dobro i za Srbiju i Beograd, ovaj grad može mnogo da ponudi, Zvezda i Paritzan imaju izvanredne navijače, to bi bilo sjajno za Evroligu, gde god da se igra bilo bi puno. Ne znamo šta će biti sa evropskom košarkom u ovoj situaciji, još je mnogo toga nepoznato, ali nadamo se i voleli bismo, bez obzira na rezultat ove finalne serije, da oba tima budu u Evroligi. Koliko je to realno, odgovor će dati period ispred nas - rekao je Obradović.

Video: Zagorac: Obećavam navijačima da ćemo izgarati u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA