Evroliga smanjila kaznu Žalgirisu za incidente na meču protiv Zvezde: Evo koliko se plaća za vređanje Srbije

Navijači litvanskog kluba skupili su novac za kaznu svoje ekipe, a nakon umanjenja višak novca biće prosleđen nevladinoj organizaciji koja podržava Ukrajinu

  • 1
košarkašii zvezde Foto: Sporklub

Evroliga je odlučila da umanji kaznu Žalgirisu za tri puta nakon žalbe na prvobitnu odluku zbog ponašanja litvanskih navijača na zaostalom meču 21. kola protiv Crvene zvezde, prenosi ugledni košarkaški novinar Donatas Urbonas.

Najelitnije evropsko košarkaško takmičnje isprva je izreklo kaznu ekipi iz Kaunasa od 9.000 evra, ali se Žalgiris na to žalio i dobio trostruko smanjenje kazne.

Kada je Evroliga izrekla kaznu, navijači litvanskog kluba su skupili 6.607 evra i prosledili na račun kluba. Kako će Žalgiris morati da uplati samo 3000 evra, ostatak novca biće prosleđen organizaciji "Plavo-žuto", koja podržava Ukrajinu od 2014. godine.

Žalgiris nije negirao činjenicu da su navijači tog tima pogrdno skandirali, ali su rekli da incidenti nisu bili toliko teški kako se predstavlja. Uz to su dali argumente zbog kojih bi trebalo da se podržava Ukrajina u sukobu sa Rusijom.

Podsetimo, košarkaši crveno-belih su pre početka meča odbili da nose zastavu ukrajina na kojoj je bilo ispisano "stop war", a to je razbesnilo domaće navijače, pa su počeli sa vređanjem Srbije. Zvezda je bila jedini gostujući tim koji je odbio da drži taj baner.

Litvanci su skandirali "F**k you Serbia" i zbog toga je Evroliga prvo pokrenula disciplinski postupak, a zatim i kaznila litvanski tim.

Video: Navijači Zvezde sa antiNATO zastavom na meču Evrolige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA