≫ 

"Zna se šta je ulog serije, očekujem njihovu reakciju": Davidovac smatra da je Partizan bio bolji nego lane

Košarkaš Crvene zvezde analizirao je pobedu svog tima nad crno-belima

  • 2

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su pobedu protiv Partizana (90:76) u prvom meču finalne serije ABA lige, a za dva dana pokušaće da dupliraju vođstvo u istom terminu u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Drugo poluvreme pripalo je u potpunosti Crvenoj zvezdi, koja je konsolidovala odbranu i uspela da prelomi meč u svoju korist. Dejan Davidovac dao je i svoje kratko viđenje meča.

- Za dva dana nova, najbitnije da smo pobedili u ovoj prvoj, što isto očekujemo i u drugoj. Treba da se odmorimo i za dva dana opet da pokažemo za šta smo se borili cele ove sezone za naš domaći teren. Sve u svemu, najbitnije da smo pobedili prvu utakmicu, postojala je određena doza pritiska i nervoze.

Kaže da je najvažnije što je tim bio skoncentrisan svih 40 minuta, iako nije krenulo najbolje.

- Imali smo problema u prvom poluvremenu sa skokom u napadu, izgledali smo fizički ne baš jako dobro, ali smo u drugom poluvremenu smo ispravili dosta grešaka i na kraju pobedili. Pružili smo maksimum, najbitnije je da smo bili koncentrisani svih 40 minuta.

Video: Radonjić oprezan posle pobede nad Partizanom: Drugi meč može biti izuzetno opasan

Tvrdi da je Partizan bio agresivniji nego inače i da je to presudilo.

- Mislim da su oni bili mnogo agresivniji u odnosu na prethodne derbije i mnogo bolji. Očekujem reakciju, zna se šta je ulog ove serije.

Pomenuo je i odbranu, koja je večeras krasila crveno-bele.

- Jeste, u suštini cela sezona je korektna bila što se tiče odbrane. Imali smo tu pauzu koja nam nije legla, jer smo navikli da igramo na dva-tri dana. Imali smo periode za trening, drago mi je što smo se vratili na taj način što se tiče odbrane i nadam se da će tako biti i u nastavku serije.

Za sledeći duel, smatra da će biti važno popraviti skok i neke taktičke stvari vezane za odbranu.

- Mislim da ovaj derbi da su detalji bili u pitanju, da smo imali problem sa ofanzivnim skokom i možda nekih stvari taktički u odbrani što treba da popravimo, ali to je to.

Video: Obradović posle poraza od Zvezde: Nismo preboleli neke dečije bolesti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA