Italijani smenili selektora pred Evrobasket: Bivši asistent Cedevite menja čoveka koji je Srbiji "oduzeo" OI

Nejasna odluka koja dolazi u veoma čudno vreme

  • 0
Đanmarko Poceko, Foto: MN press

Košarkaška reprezentacija Italije će idući Evrobasket dočekati sa novim selektorom. Dosadašnji selektor, Mea Saketi, dobio je otkaz i to samo četiri meseca pre Evrobasketa, a na njegovo mesto bi trebalo da dođe Đanmarko Poceko, prenose italijanski mediji.

Mea Saketi je bio selektor u prethodnih pet godina, pošto je 2017. stigao na čelo reprezentacije. Sa reprezentacijom Italije je imao poprilično solidne rezultate, učestvovao je na Svetskom prvenstvu u Kini 2019. godine, kada je zauzeo 10. mesto, dok je prošle godine uspeo da se domogne i Letnjih olimpijskih igara u Tokiju i to pobedivši Srbiju u Beogradu. Na tom takmičenju je zauzeo petu poziciju.

Međutim, kako navode italijanski mediji, na sastanku je došlo do sukoba između selektora i vrha reprezentacije, te je odlučeno da dođe do prekida saradnje. Italijanski savez je munjevito reagovao, i kako Gazeta prenosi, već angažovao Đanmarka Poceka.

Đanmarku Poceku bi ovo bio i "najozbiljniji" posao u trenerskoj karijeri, s obzirom na to da je prethodno radio u Orlandini, Varezeu, Fortitudu i Dinamo Sasariju kao glavni trener, odnosno kao asistent u Cedeviti i Olimpiji iz Milana.

Italija je inače i jedan od domaćina Evrobasketa, a takmičiće se u grupi C zajedno sa Grčkom, Hrvatskom, Ukrajinom, Velikom Britanijom i Estonijom.

Video: Navijači Zvezde vređali Lesora, on hteo da se bije, crveno-beli igrači smirili situaciju i tenzije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA