≫ 

Supruga američke košarkašice zatvorene u Rusiji traži razgovor sa Bajdenom

Griner je više od 5 meseci u zatvoru

  • 4

Jedna od najboljih WNBA košarkašica Britni Griner uhapšena je u ferubruaru u Rusiji zbog optužbi za krijumčarenje droge, a sada joj je ruski sud produžio pritvor do 2. jula. 

Ovu su svakako vesti koje se ni malo ne dopadaju američkoj javnosti, baš kao ni porodici uhapšene košarkašice. Tako se oglasila i njena supruga Šarel koja je zdtražila razogovor sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom.

- Utisak je da su indirektno poručili da se neće sresti sa nama, iako je rečeno da je Britni prioritet. Znamo da je greškom pritvorena, radimo sve - rekla je Šarel i dodala:

- Ljudi koji imaju najveću moć nisu razgovarali sa mojom porodicom i sa mnom. Razgovarala sam sekretarom Blinkenom u Beloj kući. Kako god bilo, osoba koja ima moć je predsdnuik Bajden, zamenik Heris. Sa njima nisam pričala.

Da podsetimo, Britni još od 2015. godine igra za rusku ekipu Jekaterinburg i među najboljima je u ekipi. Visoka je 206 centimetara, teška preko 90 kilograma. Zanimljivo, sa reprezentacijom Sjedinjenih Američkih država ima dve zlatne medalje. Sa svojim nacionalnim timom Srbiju je pobedila u finalu Olimpijskih igara u Riju, kao i u polufinalu Olimpijskih igara u Tokiju. Tokom WNBA sezone nastupa za Finiks Merkjuri. Takođe, bila je i sedmostruki učesnik Ol stara.

Video: Ovo je Ruskinja koja je zaobišla pravila i nasamarila Vimbldon: Igraće turnir u paru sa Srpkinjom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Njet!

    23. jun 2022 | 12:03

    Bajden više ni sebi ne može pomoći a ne drugome

  • Zorica

    23. jun 2022 | 12:14

    Pa nije vam to amerika da možete kako hoćete, a u Rusiji odlučuju rusi, ne Bajden i njemu slični

  • Boske100

    23. jun 2022 | 13:01

    Bajden nema vremena, dedo uči da vozi biciklo 🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA