≫ 

Ima nade za Cibonu: Za samo tri dana sakupljeno skoro 400.000 evra za spas velikana!

Veliki odziv i konkretna pomoć daju rezultata, ali potrebno je sakupiti još novca kako bi se Zagrepčani održali u životu

  • 3
roko prkačin Foto: MN Press

Za opstanak Košarkaškog kluba Cibone, izgleda, ima nade. Hrvatski velikan, koji je zbog dugova (od oko 5 miliona evra) dospeo u gotovo bezizlaznu situaciju i pred gašenje, možda uskoro dočeka bolje dane, jer akcija prikupljanja pomoći, daje rezultate!

To pokazuje i presek stanja donacija koje javnosti prezentuje inicijator akcije pomoći Aleksandar "Aca trica" Petrović. Prema njegovoj ideji, za život kluba i stabilnost u narednim godinama potrebno je da 2.000 ljudi donira po 5.000 evra, a odziv je, za sada, izvanredan.

Petrović na svom je Tviteru objavio da je u akciji za spas Cibone skupljeno gotovo tri miliona kuna, što je otprilike 380.000 evra!

- Akumulirana brojka akcije za spas Cibone je 2.894.491,39 kuna. Hvala svima koji sudelujete u ovoj plemenitoj akciji.Uz napomenu da je ova brojka skupljena u 3 dana - napisao je Petrović na svom Twitteru.

Petrović je nakon ideje koju su, očito, mnogio porihvatili, obećao da će svima vratiti novac ako za deset dana ne uspe da prikupi željeni iznos. Cilj je da svi koji uplate novac za spas Cibone imaju pravo da odaberu upravu kluba, a u akciji mu pomaže i advokat Saša Pavličić-Bekić.

Podsetimo, Ciboni zbog nagomilanih dugova prete stečaj i gašenje. Klub nema pravo ni na korišćenje dvorane, koja je u vlasništvu Grada Zagreba. Igrači koji su osvojili prvenstvo Hrvatske napuštaju klub zbog neisplaćenih plata, a isto je napravio i trener Cibone, slovenački stručnjak Gašper Okorn, prenosi Index.

Okorn se vratio u domovinu i preuzeo Krku, koju će voditi u slovenačkom prvenstvu te ABA 2 ligi nakon što je klub iz Novog Mesta prošle sezone ispao iz elitnog ABA društva.

Video: Jaramaz: Luča mi je bio mentor, s Trinkijerijem nije bilo problema, lakše sam se adaptirao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja sam

    24. jun 2022 | 22:58

    Ako je mogla jedna zvezda da opstane samo promenom imena drugog kluba u zvezda kk, mora nesto da se preduzme i za cibonu. Cibona je svakako uz partizan najveci klub na ovim prostorima sa najvise evropskih uspeha.

  • Slavisa

    25. jun 2022 | 13:08

    Neka im partIzan i njegovi navijaci pomognu, to su bratski klubovi, osnovani u istom gradu. :)

  • Tirana voli Zagreb

    25. jun 2022 | 06:42

    Evo i mi delije stojimo na raspolaganju braci iz zagreba.koliko treba , samo kazite.Ides je ta sto nas veze u bratku lhubav.Zagreb i Tirana suuvjek bili zajedno pa smo mi delije i bbb braca do groba..Zg o TR se vole

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA