Pominjao se kao želja Željka Obradovića i Partizana, pa na kraju završio u Olimpiji iz Milana

Milano je odlučio da dovede jednog od najboljih košarkaša svoje zemlje

  • 0
Australija - Italija Foto: Tanjug / AP

Tokom maja je odjeknula vest da Partizan želi u svojim redovima da vidi Stefana Tonuta, najboljeg igrača italijanskog Palakanestra, gde je nastupao za Veneciju. Ipak, sada je i zvanično da do tog transfera neće doći, jer je Tonut postao novi igrač Olimpije iz Milana.

Vest o želji Partizana su preneli upravo mediji sa Apenina, ali je očigledno to bilo samo nagađanje. Tonut je prethodnih sedam godina proveo u Veneciji, gde je bio i najbolji igrač ove ekipe. Takođe, svojim igrača za klub je uspeo da dobije i poziv reprezentacije.

Venecija je ove sezone imala i dobru godinu, uspeli su da se domognu i osmine finala Evrokupa, ali ih je tamo ubedljivo porazio Metropolitano, dok su u ligi Italije bili na petom mestu, da bi u prvoj rundi plej-ofa bili poraženi od Tortone.

Stefano Tonut je svoju najbolju sezonu imao pre dve godine kada je beležio 16,1 poen po meču, dok je nešto slabiji bio tokom prethodne, imao je 14 poena, te 3,1 skok i isto toliko asistencija po meču.

Video: Obradović posle poraza od Zvezde: Nismo preboleli neke dečije bolesti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA