Debitant u reprezentaciji Srbije ostaje u Čačku: Novaković produžio ugovor sa Borcem na još dve godine

Zadovoljni su bili u gradu na Zapadnoj Moravi Aleksinim igrama i odlučili su se da nastave saradnju

  • 2
Aleksa Novaković Foto: MN Press

Sjajne igre ove sezone u dresu Borca iz Čačka donele su Aleksi Novakoviću zaslužen poziv u nacionalni tim za poslednji krug kvalifikacija u prvoj rundi za Svetsko prvenstvo koje se 2023. godine održava na Filipinima, Indoneziji i u Japanu. I ne samo to, u gradu na Zapadnoj Moravi odlučili su se baš da mu ovih dana ponude novi ugovor i zagarantuju njegov ostanak.

Tako će se talentovani košarkaš, koji je svoje prve ozbiljnije korake pravio na koledžima u Sjedinjenim Američkim Državama, a posle toga nastupao u Košarkaškoj ligi Srbije za Mladost iz Zemuna i Novi Pazar, i naredne dve sezone zadržati u dresu čačanskog Borca.

Reč je o momku koji je rođen u Beogradu 30. avgusta 1996. godine, a koji je tokom prošle sezone beležio sasvim solidnih 7,6 poena po utakmici uz 3,8 skokova i 1,4 asistencija. Igra na poziciji krila, visok je tačno 200 centimetara, a poznat je kao neko ko vrlo lako ume da probije odbranu protivnika šutem sa distance.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by davor (@davor_ristovic_octagon)

Neke od najboljih partija ove sezone, Novaković je pružio protiv FMP-a u gostima u 24. kolu kada je ubacio čak 25 poena, a dvocifren je bio još četiri puta, na susretima sa SC Derbijem, Mornarom, Partizanom i Cibonom. Bio je jedan od ključnih igrača i u razigravanju za opstanak sa Zlatiborom, pošto je na dva meča ubacio ukupno 24 poena - 13 na prvom i 11 na drugom.

Videćemo koliku i kakvu ulogu će mu nadenuti selektor Svetislav Pešić u predstojećoj sedmici, odnosno kako će uspeti da iskoristi njegove nesporne kvalitete.

Video: Petrušev o Zvezdi i Partizanu, reprezentaciji: Igraću tamo gde budem imao minute

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    26. jun 2022 | 00:54

    Nema gde da ode pa je zato potpisao tj nece ga niko. Budimo realni

  • jos samo

    25. jun 2022 | 18:54

    da potpize zelimir rumenoglu pa da vidis kako se uzimaju titule

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA