≫ 

Šou Dončića u Trstu, Italijani razbijeni u paramparčad: Slovenci deluju moćno!

Pred ushićenim navijačima koji su svedočili partiji jedne od najvećih NBA zvezda, aktuelni evropski šampion demostrirao silu

  • 4
Luka Dončić Foto: AP/Tanjug

Košarkaši Slovenije, aktuelni prvaci Evrope, potvrdili su tu reputaciju u prijateljskoj utakmici sa Italijom u Trstu, porazivši ih rezultatom 90:71, uz egzibicionu partiju kojom je komandovao lider Dalasa, mega zvezda svetske košarke Luka Dončić.

Podatak vredan pomena je i da su Dončić i Goran Dragić zaigrali prvi put zajedno još od finala Eurobasketa protiv Srbije otkada je proteklo 1742 dana.

Za Slovence je ovaj meč bio zagrevanje za dva duela kvalifikacija za Mundobasket (protiv Hrvatske i Švedske) i prema onome što su pokazali pred oduševljenim navijačima, sve osim pobeda u tim mečevima biće prvorazredna senzacija.

Naravno, Slovenci se prvenstveno oštre za Eurobasket koji kreće u septembru, gde će Dončić, braća Dragići i ostali braniti titulu osvojenu 2017. godine u Istanbulu. Sa Lukom u ekipi taj cilj im je i te kako dostižan, jer ono što radi Dončić, što je radio i Italijanima u subotu uveče, teško da iko može da odbrani. Sa takvom lakoćom kreirao je akcije, delio asistencije, gotovo sa pola snage je razigravao saigrače koji su završavali ono što je magični "Meverik" započinjao.

Dončić je meč sa Azurima završio sa 12 poena (4/12 iz igre), 7 skokova i 5 asistencija.

O samoj utakmici rezultat sve govori.

Već na poluvremenu je maltene sve bilo rešeno, Slovenci su zatrpali koš Azura i taj period meča dobili rezultatom 53:37, da bi nastavak doneo još ubedljivije izdanje i rezultatski beg na preko 30 poena razlike. Tek u poslednjoj deonici Slovenci su "prikočili", šansu su dobili svi igrači uključujući i Partizanovog Gregora Glasa (ubacio trojku) pa su se Italijani koliko-toliko spasili totalnog debakla.

Kod Slovenaca samo se Rupnik nije upisao u strelce, Dončić je bio najefikasniji (12p), Goran Dragić dao je 11 poena, Murić 9, po osam Zoran Dragić, Nikolić, Dimec... U taboru poraženog tima Voldentensae sa 13 i Poolonara sa 12 poena bili su bolji od ostalih.

Video: Luka Dončić ne miruje: NBA sezona se tek završila, a on već u teretani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jupiter

    26. jun 2022 | 02:05

    4/12 iz igre i 5 asistencija je vama sou?

  • konj

    26. jun 2022 | 02:05

    e crni jokicu. mozda bi za madjarsku igrao

  • Beli

    26. jun 2022 | 01:24

    I naš konjušar je pobedio na hipodromu, priča se da je u formi, počeće da trči umesto konja!!! 🤔🥴🤒😎😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA