≫ 

Srpski izazov broj jedan: Slovenci su "evropska noćna mora", Dončić deluje nezaustavljivo

Luka je u prijateljskoj utakmici sa Italijom pokazao da je upadljivo motivisan da vodi "Deželu" do samog vrha dok Somborac puni baterije da svrgne asa Dalasa sa evropskog trona - kakav bi to sudar mogao biti

  • 9
Nikola Jokić i Luka Dončić Foto: Tanjug / AP

Trst je u subotu uveče bio košarkaška prestonica sveta. Razlog je samo jedan (igrač). Na terenu je bio neprevaziđeni Luka Dončić. Zato je "Alianc Dome" vrveo od navijača od kojih je barem svaki treći došao u dresu Dalasa i slovenačke reprezentacije sa brojem koji na leđima nosi lider oba sastava, vunderkind iz Ljubljane.

Krcata hala je na delu mogla da vidi majstorije Dončića koji se umesto odmora od naporne sezone odlučio da brzo uskoči u reprezentativnu obuću i predvodi zemljake čak i u prijateljskom odmeravanju protiv Italijana.

Košarka Slovenija Italija Luka Dončić Foto: Profimedia/Luca Tedeschi / ipa-agency.net

Azuri su mogli da se uvere u moć Dončića i ostalih koji su plesali u ritmu magičnog Luke i Gorana Dragića sa kojim je zajednički nastupio prvi put još od finala Evropskog prvenstva sa Srbijom pre pet godina. 

Trstom je dominirao baš taj šampionski duh. Dončić, danas još bolji i zreliji igrač od kaljenja sa NBA atletama, i ostatak tima jednako jak i kvalitetan, deklasirao je Italijane toliko da su "poštedeli" rivala kada je razlika prešla preko 30 poena. Toliko o moći Slovenaca koji sa Dončićem slobodno mogu sebi prilepiti etiketu "evropska noćna mora", baš onu koju je nekada Srbija nosila u eri kada je harala Starim kontinentom.

Pred Slovenijom su dva meča kvalifikacija za Mundobasket, sa Hrvatskom i Švedskom, a onda sledi ono zbog čega je Luka i došao - odbrana evropskog trona!

Slovenci se na Eurobasketu nalaze u nimalo lakoj grupi, Francuska, Litvanija i Nemačka su im rivali, i nalaze se na drugom kraju kostura od onog gde je Srbija sa Nikolom Jokićem.

Sam pomen dvojice moguće i najboljih NBA igrača u ovom trenutku priziva "mokre snove" svih ljubitelja košarke ma gde oni bili, za koga god navijali - kakvo bi to finale bilo Srbija - Slovenija. Jokić na Dončića! Izazov za Srbiju ne može biti veći.

Držimo svi fige da tako i bude.

Video: Luka Dončić ne miruje: NBA sezona se tek završila, a on već u teretani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA