≫ 

Svetski prvaci se obratili javnosti i najavili nove zlatne medalje na velikim takmičenjima

Dejan Majstorović i selektor Marko Ždero uvereni da će naša basket reprezentacija nastaviti sa uspesima

  • 0

Basketaška reprezentacija Srbije održala je konferenciju za medije povodom osvajanja titule prvaka sveta, koju su u Srbiju doneli Strahinja Stojačić, Dejan Majstorović, Nikola Vasić i Marko Branković, predvođeni selektorom Markom Žderom, koji je inače ranije takođe bio član zlatne generacije naših basketaša.

Majstorović je istkao da se nada novim medaljama u narednim takmičenjima.

- Odigrali smo sjajan turnir, osvojili najsjajnije odličje, pokazali smo se kao jedan, imali smo veliku želju da vratimo zlatnu medalju u Srbiju, možemo da obećamo da ćemo da nastavimo da radimo u istom ritmu i da ćemo sa sledećih takmičenja da se vraćamo sa medaljama, imamo u Gracu u septembru EP, nadam se da se vidimo i posle toga.

Težak start i preokreti u prva dva meča dodatno su napunili samopouzdanjem naš tim.

- Da krenemo od prvog dana, ušli smo u dva slabija basketa, gubili smo na početku, na kraju smo ih dobili, to je bio bitan momenat za naše samopouzdanje, posle i četvrtfinale sa Letonijom koja nam je najveći konkurent - rekao je Majstorović.

Selektor Marko Ždero ističe da je ekipa podmlađena pred novi olimpijski ciklus.

- Iz ove druge perspektive i priče da li je olimpijska bronza uspeh, uspeli smo da podmladimo sastav, da uđemo u novi olimpijski ciklus, ono što je bitno, jeste da je ekipa na okupu, igrači su iz dva tima, iz Limana i Uba, imali smo vremena da dosta provedemo zajedno i da uigramo sve što smo hteli da uigramo - poručio je Ždero.

Video: Posle Svetskog prvenstva, cilj su Olimpijske igre: Zlatni basketaši stigli u Beograd

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA