≫ 

Neverovatna transformacija: Dončić ozbiljno shvatio reprezentaciju i napravio zver od sebe za 30 dana

Slovenac je motivisan da napravi rezultat

  • 5
Luka Dončić

Foto: Profimedia

Košarkaši Slovenije ozbiljno su shvatili predstojeće FIBA prozore za Svetsko prvenstvo 2023. godine, kao i Evropsko prvenstvo u košarci na kojem brane titulu, što se vidi po sastavu Slovenaca ali i po motivaciji prve zvedze tima Luke Dončića. 

Naime, Košarkaški savez Slovenije  nekako je uspeo da "zaobiđe" NBA pravila u vezi sa osiguranjem igrača i izdejstvuje specijalnu dozvolu, a sve kako bi Luka Dončić mogao da ima više od dozvoljenih 28 dana priprema za nacionalni tim. Za to vreme, superstar Dalas Maveriksa nije gubio vreme, već je odmah posle finalne serije Zapada protiv Golden Stejt Voriorsa nastavio sa treninzima.

Tako su se u proteklih nekoliko nedelja često videle slike i snimci na kojima mladi Slovenac trenira.

Video: Luka Dončić ne miruje: NBA sezona se tek završila, a on već u teretani

Da je Dončić u dobroj formi videlo se i u prvoj prijateljskoj utakmici u kojoj je Slovenija doslovce "razmontirala" Italijane 90:71, inače tim koji je prošle godine eliminisao Srbiju iz borbe za Olimpijske igre.

Tako, pojavila se i jedna od fotografija na kojoj navijači porede Dončića tokom sezone i posle mesec dana jakog treninga, a razlika je više nego vidljiva. Po svemu sudeći, Luka je ozbiljno shvatio obaveze koje ga u reprezentaciji čekaju tokom leta.

 

Da podsetimo, , Slovenci se nalaze u dobroj poziciji da obezbede plasman u narednu fazu kvalifikacija, pošto zauzimaju drugo mesto u svojoj grupi sa skorom 2-2, a u ovom prozoru se sastaju sa poslednjeplasiranom Hrvatskom u "Stožicama" u Ljubljani i Švedskom u gostima.

Slovenci tempiraju formu za Eurobasket koji kreće u septembru, gde će Dončić, braća Dragići i ostali braniti titulu osvojenu 2017. godine u Istanbulu. Sa Lukom u ekipi taj cilj im je i te kako dostižan.

Video: Kako su se družili Boban Marjanović i Luka Dončić: Najbolji momenti balkanskog tandema u Dalasu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Loka

    28. jun 2022 | 16:34

    Naravno a ne kao Luka Jović , 10 sa lukom , mešano meso , torte , viski ...i onda ups kao sumo sa 90kg izgleda kao mali vepar

  • Pp

    28. jun 2022 | 17:42

    On je pravi primer svima, pravi patriota. A ne ovi naši razmaženi balavci i zvezde.

  • Sve ludo

    28. jun 2022 | 19:07

    Ljudina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA