≫ 

Dončić i Dragić na Bogdanovića i Hezonju: Slovenija vs. Hrvatska, miriše na spektakl!

Hala u Ljubljani odavno rasprodata, u četvrtak će jedan na drugog udariti asovi najvišeg svetskog ranga

  • 0
Luka Dončić Foto: AP/Tanjug

Košarkaške reprezentacije Slovenije i Hrvatske u četvrtak od 20:15 igraju kvalifikacioni meč za odlazak na Mundobasket naredne godine (Filipini, Japan, Indonezija), a po sastavima sa kojim jedni i drugi izlaze na megdan nije teško pretpostaviti da nas istinski spektakl. Iz perspektive svakog košarkaškog fana koji drži do sebe, utakmica koja se ne sme propustiti.

Luka Dončić i Goran Dragić sa jedne, Bojan Bogdanović i Mario Hezonja kao najjači aduti sa obe strane, uz plejadu ostalih izuzetnih pojedinaca u oba sastava poput drugog Dragića, Žižića, Zubca...

Hala "Stožice" je odavno rasporradata za ovaj sudar, 10.000 ulaznica je otišlo kao alva, a psolednjih 500 koej su bilo u opticaju za dva sata su prodate hrvatskim navijačima. Bolji reprezentativni košarkaški spektakl na ovim prostorima dugo nije viđen.

O samom meču dan pred okršaj sa Hrvatima govorio je najveći među najvećima u oba sastava Luka Dončić.

- Igrati pred punom dvoranom koja navija za tebe će biti spektakl. Znamo da će gotovo cela Slovenija pratiti ovu utakmicu i zahvalni smo što možemo igrati pred tolikom publikom - srećno je konstatovao as Dalasa i jedan od najboljih igrača sveta, a potom rekao koju i o rivalu:

- Radi se o dobroj ekipi. Zubac, Bogdanović i Hezonja su jako opasni igrači, posebno Bogdanović koji je njihov vođa. Bio sam iznenađen da ga nisu puno koristili prošlog puta. Mislim da će fokus biti na njemu - dodao je Luka.

Situacija u grupi je takva da je i jednima i drugima pobeda vrlo važna, soebno Hrvatima koji ulaze sa učinkom 1-3 posle četiri meča, Slovenci imaju 2-2 koliko i Đveđani, dok su lideri Finci na učinku 3-1.

Video: Luka Dončić ne miruje: NBA sezona se tek završila, a on već u teretani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA