Domaća publika tuguje na Vimbldonu: Najveće uzdanice Velike Britanije poražene u drugom kolu!

Poprilično loš dan viđen je za domaću publiku na ovom prestižnom turniru

  • 3
Endi Mari Andy Murray Foto: Profimedia/Shutterstock Editorial/James Veysey

Veoma loš dan za domaću publiku viđen je na Vimbldonu, gde su njihove najveće uzdanice Endi Mari i Ema Radukanu poraženi u svojim mečevima, čime su manje-više ostavile Veliku Britaniju bez ikakve šanse za osvajanjem trofeja.

Radukanu je poprilično šokantno poražena od Karoline Garsije sa 2:0, dok je Endi Mari izgubio od Džona Iznera sa 3:1, što mu je prvi put da je poražen u drugoj rundi Grend slem turnira., pošto je imao rezultat od 13:0 u dosadašnjoj karijeri, dok mu je ovo takođe i jedini meč gde nije uzeo brejk rivalu na Grend slemu.

Mlada teniserka je ušla u meč sa Garsijom kao ogroman favorit koji je za čak 44 pozicije bolje rangiran od protivnice, međutim, to se uopšte nije videlo na terenu. Već je u drugom, a svom prvom servis gemu, izgubila servis, da bi se isto desilo i tokom šestog, kada je Garsija imala prednost od 4:2. Potom je Francuskinja uspela da zadrži svoj servis i tako stekne vođstvo od 1:0 u setovima.

Drugi set je doneo i malo veću borbu. Ema je izgubila servis gem u petom gemu seta, da bi potom odmah i uzvratila. No, samo je i to bilo kratkog veka, jer je već u narednom opet pala u ponor. Garsija je odbranila svoj servis, povela je 5:3, a potom je Radukanovoj oduzela još jedan brejk i tako je slavila sa 6:3.

Endi Mari je s druge strane pružio mnogo veći otpor u svom meču. Prvi set je izgubio poprilično tesno, jer je svom protivniku dopustio da iskoristi jedinu brejk loptu koju je imao u čitavom setu i tu stigne do 2:1, a Izner je neko ko je poznat po svojim ubojitim servisima, te je lako došao do slavlja od 6:4.

Drugi set nije video niti jedan brejk, niti jednu priliku za isti. Obojica su servirala odlično, a pobednik je odlučen tek u tajbrejku, gde je Izner napravio jedan više mini-brejk i to mu je i bilo dovoljno da dođe do pobede u ovom setu.

Identična situacija viđena je i u trećem setu, gde je ovoga puta Mari bio taj koji je ostavio koncentraciju za taj-brejk. Međutim, sve se srušilo u četvrtom setu, kada je Izner načinio jedini brejk u petom gemu seta i do kraja je odlično servirao.

Video: Ema nas ostavila neme: Šampionka US opena diže nezamislive težine u teretani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Србин

    29. jun 2022 | 22:57

    Ова је аутохтона Британка

  • Ivan

    29. jun 2022 | 23:46

    Dobro je sto je Mari ispao zbog Novaka, da ne bi odlucivale neke vanteniske stvari u njihovom eventualnom mecu. Sada je Novaku put do Vimbldona otvoren, Nadal nije pretnja na travi i ne verujem da ce stici do finala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA