≫ 

Bruka košarkaša Srbije u Letoniji: Ovo ne liči ni na šta, Mundobasket ugrožen

Očajno drugo poluvreme srpskih košarkaša

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od reprezentacije Letonije rezultatom 66:59.

Loše, loše, loše. Košarkaši Srbije predvođeni Svetislavom Pešićem pokazali su "nešto" između 7. i 20. minuta meča. Pre toga, a posebno posle, najbolje bi bilo da se zaboravi. To bi bilo najbolje za navijače srpske reprezentacije, ali ne i za selektora i igrače. Oni bi trebalo da pogledaju i da se zapitaju kako i zašto se ovo desilo.

Sem Aleksa Avramovića, i to u prvom poluvremenu, niko nije zaslužio prelaznu ocenu. Iako su iz NBA lige stigli Boban Marjanović i Nemanja Bjelica, pokazali su da "mahanje peškirima" u najjačoj ligi na svetu nije isto što i igranje utakmica. Delovali su tromo, videlo se da im fale utakmice i minuti na parketu, ali i samopouzdanje.

Bjelica je ubacio samo jedan poen, Marjanović četiri, a i Petrušev, od koga se takođe očekivalo dosta, a koji nije dobio minute prošle sezone u Efesu, odigrao je veoma slabo. Uhvatio je srpski centar 10 skokova, ali nije pogodio apsolutno ništa iz igre i meč je završio bez poena.

Imala je naša selekcija sreće i što je nakon prvog poluvremena vodila (31:25). Letonci su bili očajni u šutu za tri poena, pogodili su samo dve trojke za prvih 20 minuta, dok je u trećoj četvrtini Arturs Kuruc, brat Rodionsa Kuruca, ubacio tri vezana šuta za tri poena, koji su odlepili Letonce na veliku razliku nakon koje nije bilo povratka.

Napad nije funkcionisao nikako. Nekoliko puta je bilo dobrog protoka lopte, ali čak i kada se to dogodilo, izostala je realizacija.

Najefikasniji u našem timu bili su Aleksa Avramović i Vanja Marinković, sa 16 i 12 poena. Na drugoj strani Artur Kuruc je ubacio 13 poena, a Klavs Čavars i Andrejs Gražulis po 10 poena.

Kada se na kraju pogleda ovaj meč, vidi se da ovo nimalo ni valja. Nešto će Svetislav Pešić morati da menja.

Srbija je ovom pobedom izgubila sve šanse za prvo mesto nakon druge runde kvalifikacija, dok će duel protiv Belgije u Nišu (nedelja, 3. jul) odlučiti da li će se naša selekcija dalje plasirati sa druge ili treće pozicije.

LETONIJA - SRBIJA 66:59 (13:12, 12:19, 21:7, 20:21)

LETONIJA: Davis Bertans 8, Dairis Bertans, Šmits 2, Ate, Beržins, Lavars 10, Lomaš 7, Grazulis 10, Pašečniks 9, Leimanis 7, Kuruc 13

SRBIJA: Petrušev, Dangubić 3, Davidovac 9, Bjelica 1, Marinković 12, Ristić 6, Todorović 5, Jagodić-Kuridža, uskoković, Jaramaz 3, Avramović 16, Marjanović 4

Video: Pešić magnetom privlači igrače: Srbija bez Teodosića, Pokuševskog... Tu su Bjelica i Bobi!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pa

    30. jun 2022 | 19:49

    Petrušev i dangubić nisu igrali za klub a igraju za reprezentaciju.

  • moki

    30. jun 2022 | 20:04

    Di je Jokic, Micic, Teodosic,... Ne daju im zene da igraju.. Mora da ih drze za pizde.. E Srbijo zemljo na promaji... Jedino ovaj mali Aveam sto igra.. Ovo ostalo boze pomozi...

  • haos

    30. jun 2022 | 20:28

    Spasio se taj ko nije gledao..najgora utakmica ikada, amateri

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA