≫ 

Otvorena košarkaška klinika "Dušan Duda Ivković": Na sceni eminentni Mesina, Kalipari...

Tokom dva dana seminar će između ostalog voditi proslavljeni treneri Etore Mesina, Džon Kalipari kao i trener Albe Izrael Gonzales i najbolji trener Evrokupa za minulu sezonu Dušan Alimpijević

  • 0
duda ivković Foto: Telegraf.rs

Svečano, uz prisustvo eminentnih košarkaških stručnjaka, otvorena je 21. Beogradska košarkaška klinika koja od ove godine nosi naziv "Dušan Duda Ivković" po legendarnom treneru i, ujedno, osnivaču ovog trenerskog seminara.

Posle više od dve godine pauze, izazvane pandemijom, veliki broj stručnjaka iz sveta košarke okupio se u hali "Ranko Žeravica" kako bi u naredna dva dana, koliko traje sam događaj "kupio" i razmenjivao znanje o igri pod obručima.

Sam događaj počeo je uvodnim govorom Ministra Omladine i sporta Vanje Udovičića, a onda je usledila svečana dodela Nagrada za životno delo, koje su dobili trofejni treneri Duško Vujošević i Zoran Kovačić Čivija.

Ovo je prva godina kako se Zlatna plaketa dodelju a pored te nagrade, trenerima-osvajačima domaćih takmičenja biće uručena priznanja za postignute rezultate.

Klinika se nastavlja tokom dana, kao i u subotu, a ovogodišnji predavači su višestruki osvajač Evrolige i ovogodišnji dvostruki osvajač Italijanskog Kupa i Lige - Etore Mesina, trener Albe Izrael Gonsalez, kao i trener godine Evrokupa, naš Dušan Alimpijević.

Kada je reč o suboti, NCAA šampion i trener sa najviše draftovanih igrača za NBA, legendarni trener Univerziteta Kentaki Džon Kalipari biće gost Košarkaške klinike "Dušan Duda Ivković"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA