≫ 

Bjelica dobio milionsku ponudu iz Evrope, velika dilema je pred srpskim košarkašem

Član šampionske postave Voriorsa bi ovog leta mogao da se vrati na Stari Kontinent

  • 9
Nemanja Bjelica Foto: Tanjug/AP

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica iza sebe ima bajkovitu sezonu u dresu novih šampiona NBA lige Golden Stejt Voriorsa, istina ako se gleda timski uspeh. Nemanja se nije naigrao, ali je svaku i najmanju minutažu na terenu maksimalno iskoristio da doprinese timu Stiva Kera.

Sa Voriorsima ima ugovor još godinu dana, ali bi ovog leta mogao da napusti trofejnu "franšizu" jer pojedini evropski mediji pišu o postojanju milionske ponude za Srbina od strane još jednog "važnog igrača", samo na drugom kraju sveta.

Prema navodima specijalizovane košarkaške stranice "Home of Glory", koja se profilisala kao solidan izbor košarkaških informacija, turski velikan Fenerbahče, inače Bjeličin bivši klub, ponudio je srpskom košarkašu ugovor na dve godine "težak" 1.3 miliona evra po sezoni! 

Bjelica je nebrojeno puta dosad rekao koliko mu radosti pričinjava sama činjenica da deli svlačionicu sa takvim asovima poput Stefa Karija, Kleja Tompsona i ostalih vedeta Voriorsa, što je sjajno prihvaćen i što ima ulogu koja mu u potpunosti odgovara iako ima potencijal za mnogo više. No, ni status epizodiste u redovima najboljeg tima na svetu mu ne predstavlja nazadovanje u karijeri, te je utisak da mu je ostanak u SAD još sezonu bliža opcija no povratak u Evropu.

Bjelica u Voriorsima ima 1.6 miliona po sezoni (neoporezovanih), Fener mu nudi manje (1.3 miliona), ali i garantovane dve sezone što je karta na koju igraju Turci u nadi da će privoleti Srbina na veliki povratak u tabor tima gde je ostavio dubok trag.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA