≫ 

Koliko ćevapa Jokić može da kupi od supermaks ugovora? Broji se u stotinama miliona, a može da uloži i u štalu

Mnogo stvari bi Jokić mogao da "dograbi" ukoliko to bude želeo

  • 16
Nikola Jokić, ćevapi Foto-montaža: Shutterstock, Profimedia/USA TODAY Sports / ddp USA

Potpisao je Nikola Jokić supermaks ugovor sa Denver Nagetsima i u sekundi postao jedan od najbogatijih ljudi u Srbiji. Nikoli će na ime pomenutog dogovora sa NBA franšizom u narednih pet godina na račun stići neverovatnih 264.000.000 dolara, pa su se odmah pokrenule spekulacije šta bi to sve mogao da pridoda svojoj kolekciji, odnosno koliko stvari bi mogao da uzme za taj novac.

Američki novinari i navijači su već požurili da se našale kako će Jokić moći da kupi sve konje u Srbiji i da će moći da pojede koliko god ćevapa da želi. Kalkulator i računica kažu - moći će mnogo, baš mnogo.

Ako uzmemo da prosečna porcija ćevapa u jednom srpskom restoranu košta između 550 i 650 dinara, odnosno oko šest dolara, to faktički znači da bi srpski as, ukoliko bi se hipotetički odlučio da baš sav novac potroši na jedan od najpoznatijih mesnih proizvoda iz naše zemlje, mogao da kupi čak 44.000.000 porcija od po deset ćevapa, što će reći da može da ih kupi, količinski, 440.000.000 - slovima četiri stotine četrdeset miliona!

Ćevapi Foto: Profimedia/Jakub Porzycki/NurPhoto

Počnemo li da pričamo o Jokićevoj najvećoj ljubavi, odnosno konjima i konjičkom sportu, i tamo Nikola može da dođe do skoro pa hiljada sasvim kvalitetnih grla za svoju nadaleko poznatu štalu u Somboru. Ako uzmemo u obzir da je prosečna cena jednog konja koji se koristi u hobi svrhe oko 3.000 dolara, a onih najkvalitetnijih oko 250.000 dolara, to nas dovodi do sledećeg.

Jokić bi mogao da kupi čak 88.000 "hobi" grla, odnosno 1.056 onih najkvalitetnijih, elitnih, koja bi se takmičila na najvećem mogućem nivou, ne samo u Srbiji, nego i u Evropi i svetu.

Jokić bi mogao da oplemeni i svoju garažu automobilima elitne klase

Dobro je poznato da je Nikola Jokić veliki ljubitelj automobila, a u svojoj kolekciji ima vrlo moćan primerak Mercedesa Brabus G63 AMG, čija se cena procenjuje, ni manje ni više, nego na 480.000 dolara! Ali, ne bi bio problem najboljem srpskom košarkašu trenutno da "iskešira" još trocifren broj istih modela automobila, odnosno tačno 550 koliko bi mogao da nabavi za supermaks ugovor od 264 miliona dolara.

Ako bi se Jokić odlučio na neki drugi automobil, kao što je podjednako moćni BMW X6M, mogao bi da u svoju garažu "dovuče" i još veći broj gromada. Ako znamo da jedan ovakav primerak košta čak 110.000 dolara, to znači da bi Nikola za supermaks ugovor mogao da kupi čak 2.400 automobila ove klase.

I još mnogo toga, gotovo sve što zamisli, bi Jokić mogao da kupi, ukoliko to bude želeo u narednim mesecima i godinama. A i zaslužio je. Uz dve uzastopne MVP titule, sjajne partije od kako je došao u NBA ligu, ne čudi što se Denver odlučio da produži saradnju sa Nikolom.

Video: Šta to Nikola Jokić potpisuje za rekordan novac? Objašnjenje supermax ugovora

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA