Marković o povratku u Partizan: "Srećan sam, ponovo sam u svojoj kući"

Nadam se da ćemo u narednoj godini imato više sreće i uzeti ono što nam pripada, kaže defanzivac po povratku među crno-bele

  • 7
Svetozar Marković, FK Partizan Foto: MN Press

Transfer Svetozara Markovića se "kuvao" mesecima, trebalo je strpljenja, umešnosti, pa i nerava da se nađe zajednički jezik sa uvek neprijatnim pregovaračima iz Olimpijakosa, ali su se u pravi čas kockice složile i posle nekoliko meseci nadmudrivanja fudbaler se i drugi put vratio među crno-bele. Do konačnog rešenja je i sam prošao Golgotu, trpeo mobing u Grčkoj, završio na sudu, no, kada se klub iz Humske umešao i jasno nagovestio da ga želi u svojim redovima, put povratka je bio nekako i jasniji i lakši da bi u petaj uveče dve strane, uz nadzor UEFA, konačno postigle sporazum.

Marković nijednog trenutka nije imao dilemu, želeo je od zimskog prelaznog roka da se vrati, pa je potpsivanje četvorogodišnjeg ugovora bilo samo stvar formalnosti.

- Presrećan sam što sam ponovo kod kuće i što ću nositi dres Partizana. Jedva čekam da ponovo zaigram za klub i dam sve od sebe u našim ciljevima za sledeću sezonu. Pratio sam sve mečeve tima u proteklom periodu, kako u domaćem prvenstvu, tako i u Evropi. Bili smo na korak od osvajanja šampionske titule, ali smio nalažost pred kraj izgubili trku i jako mi je žao zbog toga. Kako zbog igrača, ljudi u klubu, tako i navijača, no, nadam se da ćemo u narednoj godini imato više sreće i uzeti ono što nam pripada - kaže Svetozar Marković.

Jedan od Markovićevih naboljih prijatelja - Zlatan Šehović se takođe vratio u Partizan, stigli su još Aleksandar Filipović i Patrik Andrade, a pre svega toga je angažovan i trener Ilija Stolica koga Svetozar odlično poznaje iz mlađih selekcija Srbije.

- Drago mi je zbog svih navedenih momaka i trenera, posebno Zlatan Šehovića. Pre tri godine smo zajedno igrali u Partizanu, pa se on malo posle mog odlaska u Olimpijakos, obreo u Izraelu. Eto, sada smo se zajedno vratili kući i nadam se da ćemo imati lep periodu u Partizanu. Stigao je i trener Stolica, koji je promenio sistem i način igre. Sarađivali smo u mlađim selekcijama, kadetskoj, omladinskoj, mladoj i dugi niz godina se poznajemo i verujem da će saradnja i sada bitii sjajna.

Prvi povratak u Partizan je prošao odlično, Marković je bio stub Stanojevićevog tima, pa je upitan da li će sada biti još bolje.

- Ne bih voleo da pričam puno o budućnosti, niti da obećavam, Samo mogu da kažem da ću dati sve od sebe za moj klub i da ću "govoriti" na terenu - zaključio je Svetozar Marković

Video: Sveta Marković ušao u golgetersku seriju: Novi gol Partizanovog štopera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CG

    2. jul 2022 | 10:37

    Kiks igrac. Inaceigraci koji se u najboljim godinama vracu po nekoliko puta, kao Pantic, veze nemaju.

  • glok

    2. jul 2022 | 10:37

    Ove kod jsd-ovaca uce sta da kazu cim dodju. Apsloutni svaki ponavlja istu pricu.Neverovatno.

  • Sale

    2. jul 2022 | 11:16

    Nigde drugde nisi ni mogao da igras osim u Partizanu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA