≫ 

Avramović nije slomio ruku: Trenira i ima veliku želju da zaigra, ali pitanje je da li će biti u mogućnosti

Reprezentativac Srbije i košarkaš Partizana nalazi se u Nišu sa svojim saigračima

  • 4
Aleksa Avramović Foto: MN Press

Košarkaška reprezentacija Srbije sutra uveče igra sa selekcijom Belgije (21.00 časova) u niškom "Čairu" u okviru poslednjeg kola kvalifikacija za Mundobasket. Nažalost, Pešićeve momke posle meča sa Letoncima nisu uspele da zaobiđu ni povrede, pa su tako pod velikim znakom pitanja za nastup Nemanja Bjelica, Marko Jagodić-Kuridža i Aleksa Avramović.

Tokom današnjeg dana pojavila se informacija kako je košarkaš Partizana može slomio ruku, ali se na svu sreću ta informacija ispostavila kao netačna. Iako još nije poznato u čemu je problem, Avramović oseća određenu vrstu bola.

I pored svega toga, košarkaš iz grada sa Zapadne Morave večeras trenira u Nišu, a nalazi se u posebnom režimu, pošto deo treninga obavlja odvojeno, a deo sa nacionalnim timom. Prema informacijama koje je prvi objavio Maxbet Sport, a potom su potvrđene za Telegraf Sport, Aleksa ima veliku želju da zaigra na sutrašnjem meču, ali je objektivno pitanje koliko će mu bol to dopustiti.

Nema sumnje da bi odsustvo Avramovića sa sutrašnjeg meča bio ogroman udarac za Srbiju. Sjajni košarkaš Partizana bio je na svakom reprezentativnom okupljanju do sada i pružao je sjajne partije. Protiv Letonaca je pre koji dan ubacio 16 poena, na dva meča sa Slovacima je postigao 24, odnosno 14 poena, dok je u prvim mečevima sa Belgijom i Letonijom postigao 19, odnosno 17 poena.

Meč je od velike važnosti za Srbiju, jer se bodovi prenose u narednu fazu takmičenja. Ukoliko Orlovi budu slavili, u drugi deo će krenuti sa skorom 2-2, a u slučaju poraza nas čeka veoma težak posao, pošto ćemo biti na 1-3 i skoro da nećemo imati pravo na grešku u mečevima sa Turskom, Grčkom i Velikom Britanijom.

Video: Avramović se odmorio koliko-toliko: Kad reprezentacija pozove, nema mesta za umor

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    2. jul 2022 | 20:51

    Lepa vest, neka je decko ziv i zdrav ali molim te idi sto dalje od reprezentacije Srbije.

  • Neko iz mase...

    2. jul 2022 | 20:40

    Odmori... Potreban si zdrav Partizanu... Protiv Belgijanaca mogu i ja da igram...

  • Tole

    2. jul 2022 | 21:03

    Molim te da ne izlaziš na teren MISLIO SAM sa decom na tekmu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA