≫ 

Sramota: Meč Srbije i Belgije bio u prekidu sat vremena zbog nestanka struje, nastavak sutra!

Neverovatan epilog "meča" u Nišu

  • 29
belgijanci Foto: Telegraf.rs

Košarkaške reprezentacije Srbije i Belgije igraće u ponedeljak meč kvalifikacija za Mundobasket 2023, jer to u nedelju uveče nisu bili u mogućnosti u hali Čair u Nišu - zbog nestanka struje?!

Malo je reći da je bruka odjeknula iz Niša, iz krcate hale "Čair", gde akteri oba tima nisu imali ni osnovne uslove da odigraju partiju i stave tačku na prvi krug kvalifikacija, niti su gledaoci mogli da uživaju u igri i utakmici Pešićevih izabranika i rivala sa kojim delimo drugo mesto u grupi sa skorom 3-2.

Meč tek što je krenuo (Belgija povela 6:3), došlo je do prekida koji je trajao čitavih sat vremena (to je i rok koji je propisan od strane FIBA za ovakve slučajeve pre odluke o odlaganju) nakon čega su sudije uz konsultacije sa predstavnicima oba tima i delegatom FIBA poslale igrače u svlačionice i odvirale kraj utakmice.

Meč će biti odigran sutra na istom mestu, ali od 19 sati.

Video: Odložen meč Srbije i Belgije zbog nestanka struje u hali: Navijači besneli na izlazu

Valja napomenuti da je do nestanka struje došlo i dan ranije, pre treninga srpskih košarkaša i očito da kvar nije saniran te smo svedočili sramotnim scenama u nedelju uveče pred velikim auditorijumom. Svi pokušaji da se rasveta vrati u normalu nisu uspeli, struja je sporadično dolazila i nestajala u delu hale, što je dovelo i do nervoze publike koja je umela da iskaže nezadovoljstvo negodovanjem, zvižducima i povicima. Na kraju je totalno razočarana napustila nišku halu.

Nervozan je bio i selektor Svetislav Pešić koji je u jednom momentu prišao klupi Belgijanaca i navodno tražio da ne odustaju od odigravanja utakmice danas. Dok se čekala konačna odluka igrači oba tima su kratko izašli na zagrevanje, međutim do nastavka borbe moraće da sačekaju do sutra, za kada je, zvanično, pomerena utakmica.

U nastavku pogledajte kako su se stvari hronološki dešavale od nestanka struje u Čairu.

TOK MEČA

SRBIJA - BELGIJA (PREKID TRAJE 60 minuta) 3:6

1/4

KRAJ!

NAVIJAČI NEGODUJU: Delolovalo je da će se meč nastaviti, za to ima još samo 8 minuta vremena prema pravilima FIBA (ako je meč u prekidu 60 minuta, nastavlja se dan kasnije), međutim ponovo je došlo do pomračenja u hali, gotovo pola reflektora se opet ugasilo što je izazvalo i dosad najburniju reakciju navijača. Ljudi gube strpljenje, mali broj je napustio tribine Čaira. Sad je i stiglo obaveštenje od zvaničnog spikera da će se sistem "restartovati", da će struja biti ugašena na kratko vreme, pa će se nakon toga videti da li će biti moguće nastaviti utakmicu. Ali to se i dalje ne dešava.

PREKID U ČAIRU (42 minuta): Izveštač Telegrafa sa lica mesta saznaje da se slična situacija sa nestankom struje desila i dan ranije. Hala je opet osvetljena punim kapacitetom, ali je meč i dalje u prekidu. Igrači se zagrevaju. Čeka se nastavak utakmice. Međutim, opet se deo rasvete pogasio... Čuju se zvižduci nezadovoljne publike. Ukoliko se meč ne bude nastavio, biće odigran u ponedeljak, prema pravilima FIBA. Ipak, sačekajmo konačnu odluku. Izveštač Telegrafa iz Čaira javlja da ni pola Niša danas nema struje.

3. minut - Prekid meča! Bizarno, pogasila su se svetla, tek poneko je upaljeno i nema uslova za igru. Zaista neverovatna situacija u Čairu. Podsetimo, juče je došlo do izlivanja kanalizacije u halu usled jakih padavina u Nišu. Sada i navijači, u šali, pomažu u polumračnoj atmosferi sa svetlom mobilnih telefona koje su podigli uvis na tribinama. Meč je i dalje u prekidu i niko ne zna kad će se nastaviti.

2. minut - Dobro otvaranje meča od strane gostiju, trojku je pogodio De Zeuv, uzvratio istom merom Vanja Marinković, a Retin Obasohan je doneo novo vođstvo Belgijancima poenima uz prekršaj (Dangubić) i dodatno slobodno bacanje - 3:6.

Video: Cela hala Čair pevala zajedno sa košarkašima Srbije Bože pravde

Video: Pune tribine u Čairu dočekale srpske košarkaše: Nišlije napunile dvoranu do poslednjeg mesta

O UTAKMICI

Poraz od Letonije upalio je signal za uzbunu u taboru košarkaške reprezentacije Srbije, prava na kiks više nemamo, a Belgija je tu, pred Pešićevim timom, koji jednostavno mora kako zna i ume da se iskupi za neprijatan poraz na Baltiku.

Meč kreće od 21 sat uz tekstualni prenos na Telegraf.rs.

Srbija nakon bitke sa Belgijancima prenosi bodove u grupu sa Velikom Britanijom, Turskom i Grčkom, tamo će i naš današnji rival, i zato je od velikog značaja da se trijumfuje u Nišu pred, verujemo, krcatim tribinama hale "Čair".

Izveštač Telegrafa je na licu mesta i sve najvažnije informacije iz hale možete pratiti na našem portalu u nastavku. Ono što je u ovom trentku veoma bitno su statusi rovitih Avramovića i Bjelice, koji su bili upitni za meč, ali su odradili zagrevanje tako da ih možemo očekivati na terenu protiv Belgije.

Srbija: Petrušev, Dangubić, Davidovac, Bjelica, Marinković, Ristić, Todorović, Uskoković, Jaramaz, Simanić, Avramović, Marjanović

Belgija: Lekomt, Seron, Švarc, Salimu, De Zeuv, Tumba, Vanvajn, Liber, Bako, Bratanović, Obasoan, Vanderhagen

Standings provided by SofaScore LiveScore

Letonija je danas savladala Slovačko ubedljivim rezultatom 93:60 i sa skorom 5-1 završila takmičenje u grupi.

srbija belgija Foto: Telegraf.rs

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bobi

    3. jul 2022 | 22:01

    Dokle više da se sramotimo,nestalo struje, kao da smo u srednjem veku,pravi smo lideri...

  • SaNDzAK AiRLiNES

    3. jul 2022 | 21:09

    Ee Srbijo jadna li si,jadna li ti majka !!!!! Kakva igra,kakva hala bez rasvete,kakav prenos.... Zemlja kosarke 🤣🤣🤣 jado jadna !!!

  • Cole

    3. jul 2022 | 21:20

    Ekonomski 🐯 nema struje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA