≫ 

Kletva Hrvata se nastavlja: Finci ih u poslednjim sekundama ostavili bez Svetskog prvenstva, Zubac tragičar!

Reprezentacija Hrvatske je ovim porazom izgubila svaku priliku da se nađe na najvećoj svetskoj smotri košarkaša

  • 5
Mario Hezonja Foto: MN Press

Reprezentacija Hrvatske ostaje bez drugog uzastopnog Svetskog prvenstva, pošto su poraženi od Finske na svom terenu sa 81:79! Hrvati su imali sve u svojim rukama, ali su ipak uspeli da prepuste pobedu Finskoj.

Hala u Rijeci je videla veoma slabu igru Hrvatske, praktično, čak i s obzirom na to da su u svojim redovima imali sve svoje zvezde iz NBA lige, nisu uspeli da dođu do pobede koja bi značila nastavak borbe za plasman na Svetsko prvenstvo.

Izabranici Muloamerovića su imali i veliku prednost pred poslednje minute meča, ali se desio značajan pad u igri. Lovro Gnjidić je promašio četiri bacanja, potom su Finci ubacili neke veoma teške šuteve, da bi na četiri sekunde do kraja Lauri Markanen pogodio trojku iz ugla koja je značila i pobedu.

Imala je Hrvatska svoju šansu, Bojan Bogdanović je pokušao da pogodi trojku za pobedu, ali se lopta odbila kada je Markanen načinio faul nad Ivicom Zubcom i tako ga poslao na liniju slobodnih bacanja. Ipak, NBA centar nije ostao hladan u ovoj situaciji i promašio je oba, čime je svoju naciju ostavio bez Svetskog prvenstva.

Hrvatska je ovim porazom ostala na poslednjem mestu u grupi gde su još i Švedska i Slovenija. Da stvar bude gora, Hrvati će morati da igraju i predkvalifikacije za predstojećni Evrobasket.

Video: Košarkaški trener Predrag Badnjarević ispričao kako je otkrio Peđu Stojakovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    4. jul 2022 | 07:44

    Tako je uvek sa Hevarskim pobeguljama😆😆😆😆😆🇭🇷

  • albanjerosi

    4. jul 2022 | 07:36

    rugao se njima a i srbija nece ici na svjetsko..vidjecete ..zna se ko rusi reprezentaciju..

  • duci

    4. jul 2022 | 07:23

    Ako ako …….

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA