≫ 

FIBA potvrdila promenu termina: Srbija i Belgija nastavljaju gde su stali u Čairu sutra od 19.00 časova

Čelna kuća košarke oglasila se u kasne sate povodom prekida u Nišu

  • 3
Košarka Srbija - Belgija Foto: fiba.basketball

Nikome nije bilo drago, a naročito se nije lepo osećalo oko 3.500 navijača koji su došli večeras u dvoranu "Čair" da vidi kako se meč između Srbije i Belgije prekida posle samo dva minuta i šest sekundi zbog kvara na delu rasvete zbog kojih nisu mogli da se steknu ni osnovni uslovi za igru.

Pokušavali su svim mogućim snagama u Nišu da reše problem, ali je kvar jednostavno bio preveliki i nije mogao da se reši za tako kratak vremenski period, pa je sudija Joan Roso iz Francuske posle sat vremena svirao "fajront".

Već na rastanku niške publike od dvorane uz zvučno negodovanje i zvižduke, zvanični spiker se obratio istakavši kako će meč biti nastavljen sutra od 19.00 časova.

Ipak, tokom večeri su se pojavile informacije kako Belgijanci ne planiraju da se vrate na teren, nadajući se da će na taj način slaviti za zelenim stolom, iako pravila FIBA nalažu da ukoliko je termin potvrđen, a oni se ne pojave na utakmici, upravo oni mogu da budu kažnjeni na taj način.

A FIBA se večeras oglasila putem svog Tviter naloga potvrdivši ono što je prvobitno i bilo rečeno. Meč se nastavlja sutra tamo gde je stao sa aktivnim rezultatom na semaforu u niškom "Čairu" od 19.00 časova.

- Meč evropskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo između Srbije i Belgije, koji je održan 3. jula u Nišu, prekinut je zbog tehničkih problema vezanih za rasvetu u dvorani.

Utakmica će biti nastavljena 4. jula od 19.00 časova po lokalnom vremenu sa preostalih 07:54 na satu u prvoj četvrtini i rezultatom 6:3 za Belgiju - stoji u saopštenju.

Ostaje nada posle ove objave FIBA da su i Belgijanci pružili ruku i da će sutra izaći na teren, odnosno da se saga neće dalje produžiti i da ćemo pričati isključivo o košarci.

Video: Odložen meč Srbije i Belgije zbog nestanka struje u hali: Navijači besneli na izlazu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đura

    4. jul 2022 | 08:24

    Najbolje da igraju matine od 7 ujutro, da bude dnevne svetlosti, inače ćemo opet da se brukamo, u 21 veku!

  • Bane

    4. jul 2022 | 06:41

    Pregaziće nas ko plitak potok

  • Vule

    4. jul 2022 | 11:48

    Svetla JE nestalo DA se deca ne preplase od Avramovica i njegovog IZGLEDA crna guja OPET ujeda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA