≫ 

Amerikanka iz zatvora u Rusiji poslala pismo Bajdenu: "Prestravljena sam da ću ovde biti zauvek"

Britni Griner je mesecima u zatvoru u Rusiji

  • 11
Brittney Griner Foto: Profimedia/Christian Petersen/Getty images

WNBA igračica Britni Griner uhapšena je u februaru u Rusiji zbog optužbi za drogu, nakon što je kod nje pronađeno ulje hašiša, a posle  nekoliko meseci poslala je pismo predsedniku Sjedinjenih Američkih Država Džou Bajdenu. 

Naime, košarkašica čeka suđenje u Rusiji, a u međuvremenu, objavljeni su delovi pisma koje je poslala u Belu kuću.

- Dok sedim ovde, u ruskom zatvoru, sama sa svojim mislima, bez zaštite svoje supruge, porodice, prijatelja, bez svog olimpijskog dresa i svega što sam postigla, prestravljena sam da ću ovde biti zauvek - napisala je ona i nastavila:

- Ovog 4. jula, naša porodica normalno proslavlja one koji su se borili za našu slobodu, a to uključuje i mog oca koji je ratni veteran iz Vijetnama. Boli kada pomisim kako obično slavim ovaj dan jer to znači nešto potpuno drugačije ove godine.

- Shvatam da se borite sa mnogo stvari, ali, molim vas ne zaboravite me, kao i ostale američke zarobljenike. Glasala sam po prvi put 2020. godine. Glasala sam za vas. Verujem u vas. I dalje imam mnogo toga da uradim sa svojom slobodom, koju bih da povratim zahvaljujući vama. Nedostaje mi moja supruga. Nedostaje mi moja porodica. Nedostaju mi moji saigrači. Ubija me da znam koliko sada pate. Zahvalna sam na svemu što možete da uradie da me vratite kući - napisala je ona. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Србин

    4. jul 2022 | 23:19

    Која драматургија да не поверује човек. Па није Русија нити исламска земља нити Северна Кореја, па да због мало хашиша људи оду доживотно на мардељ или их убију због тога. Претеривање тотално....

  • Kokan

    4. jul 2022 | 23:45

    Jel to ona dva puta rekla da joj "nedostaje njena supruga?"

  • Mihailović

    5. jul 2022 | 06:04

    Njen otac borio se za "slobodu" u Vjetnamu??? Gde su pobili oko 3 miliona Vjetnamaca, palili čitava sela napalm bombama, gađali seljake iz dosade kao glinene golubove, tako su pisali nakon rata...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA