Nekadašnji košarkaš Zvezde i zvanično postao Španac, igraće za "crvenu furiju" na EP

Braun je bio izričita želja selektora Skariola

  • 2
Lorenco Braun, Nnoko Landry

Foto: Nikola Tomić

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Lorenco Braun i zvanično je postao španski državljanin, te će moći da nastupa za njihovu reprezentaciju u budućnosti!

Braun je državljanstvo dobio najviše zbog toga što je planiran da igra za "furiju" na Evropskom prvenstvu koje počinje u septembru, odnosno zbog problema koje je selektor Serđo Sakriolo imao sa plejmejkerima.

Riki Rubio i dalje ima problema sa povredom i njegove mogućnosti su ograničene, Serhio Rodrigez je završio sa nacionalnim timom, a sam Skariolo je sa Braunom radio u Torontu dok su obojica bili na "privremenom radu."

Braun je prethodu sezonu proveo u Uniksu, ali je nedavno potpisao ugovor sa Makabijem iz Tel Aviva. Podsetimo, bio je i na meti Zvezde i Partizana. Za crveno-bele je igrao u sezoni 2019-20, a sa Malog Kalemegdana je otišao u Fenerbahče.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mikelandjelo13

    5. jul 2022 | 10:46

    Sramota! Trebalo bi uvesti pravilo da stranac koji igra za odredjenu drzavu treba provesti minimum 5 godina u toj zemlji. Ovako EP i SP gube smisao...Reprezentacije pocinju liciti na klubove a EP na Evroligu.

  • Republika Srpska

    5. jul 2022 | 14:00

    Može igrati samo jedan naturalizovani igrač,Mirotic očigledno ne igra

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA