Malo mu nedostaje do punoletstva među Kraljevićima: Real ne dira Ljulja, saradnja produžena na još 2 godine

Legendarni igrač će se zadržati u Madridu još barem 24 meseca

  • 0
serhio ljulj Foto: MN Press

Košarkaška pijaca se polako zahuktava posle dugačke i naporne sezone koja je potrajala sve do pre nekoliko dana kada su reprezentacije odigrale svoje poslednje kvalifikacione utakmice za plasman na Svetsko prvenstvo koje se naredne godine održava na Filipinima, Indoneziji i u Japanu.

U centru pažnje već danima unazad je ekipa Real Madrida, zbog koje je prvobitno izbio svojevrstan skandal nakon naprasnog raskida ugovora sa Pablom Lasom, iza kojeg su se nezvanično krili medicinski razlozi zbog srčanog udara koji je iskusni trener pretrpeo u junu ove godine.

Međutim, Laso je vrlo brzo putem društvenih mreža demantovao da je nesposoban da vodi neki tim i da je od lekara iz bolnice gde je lečen dobio sve neophodne papire koji mu dopuštaju da se nađe pored aut linije i u godinama koje predstoje, naravno uz sve mere predostrožnosti.

Ovoga puta, Real se prikazao u nešto boljem sjaju, pošto je odlučio da zadrži svog najiskusnijeg igrača sve do leta 2024. godine. Legenda kluba, Serhio Ljulj očigledno planira da se među Kraljevićima i penzioniše posle novog potpisa koji ga obavezuje na vernost Madriđanima još dve godine.

Detalji novog ugovora nisu poznati, ali se zna da će po njegovom završetku, Ljulj skoro pa napuniti punoletstvo u kraljevskom dresu. On je u Real stigao 2007. godine, a do danas je sa klubom osvojio dve titule prvaka Evrolige, proglašen je za MVP-ja tog takmičenja 2017. godine, sedam puta je osvojio ACB ligu, šest puta Kup Kralja, sedam puta Superkup, a bio je i šampion FIBA Interkontinentalnog kupa 2015. godine.

Video: Cela hala Čair pevala zajedno sa košarkašima Srbije Bože pravde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA