≫ 

Dončićev saigrač iz reprezentacije stigao u Barselonu: Bio je i Zvezdina želja na poziciji centra

Tobi dobija priliku da zasija na najvećoj sceni

  • 1
Olimpijske igre, Japan, Tokio 2020, Luka Dončić, košarkaška reprezentacija Slovenije Foto: Tanjug/AP

Naturalizovani slovenački košarkaš Majk Tobi postao je novi košarkaš Barselone, gde će biti zamena za povređenog Nikolu Mirotića dok se ovaj oporavlja od blaže povrede ahilove tetive.

Tobi se predstavio široj košarkaškoj javnosti na Olimpijskim igrama u Tokiju, kada je bio prvi centar reprezentacije Slovenije. Prvobbitno je bio jedan od najboljih igrača, uz Luku Dončića, u kvalfikacijama za turnir.

Već u prvim utakmicama na Olimpijskim igrama je pokazao da se radi o odličnom centru, pošto je krenuo odmah sa dabl-dabl učinkom, što je ponovio i u četvrtfinalu protiv Nmeačke. Protiv Francuza u polufinalu je postigao 23 poena, ali nije uspeo da se domogne odličja.

Što se igračke karijere tiče, Tobi je prve korake napravio u Srednjoj školi Bler Akademija, odakle odlazi na koledž Virdžinija, da bi se potom opredelio za igranje u Evropi. Proveo je sezonu u Valensiji pre nego što je došao u Tenerife, odakle se brzo vraća u Valensiju gde provodi naredne četiri godine.

Ovog leta mu je istekao ugovor, sačekao je ponudu i dobio je skoro savršenu - Barselonu, s kojom će ciljati i titulu u Evroligi.

Video: Bjelica stopirao velikog Dončića a onda iz kontre poentirao: Voriorsi idu u veliko finale NBA lige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA