≫ 

Pau Gasol odabrao idealnu petorku: Nema Srba i Španaca, tu su dva Hrvata

Legendarni španski reprezentativac sastavio je zanimljiv idealni tim

  • 4
Pau Gasol Foto: MN Press

Kako se bliži Eurobasket koji se održava od 1. do 18. septembra, tako FIBA kroz različite akcije pokušava da ispromoviše predstojeće prvenstvo koje će biti nikad intersantnije i neizvesnije pošto mnoge reprezentacije dolaze u punom sastavu sa nekim od najvećih NBA zvezda.

Uoči Eurobasketa, legendarni španski centar Pau Gasol je izabrao svoju idealnu petorku. Gasol je godinama bio lider španske reprezentacije, sa kojom je osvojio Svetsko prvenstvo 2006, kao i Eurobasket 2009, 2011, i 2015. godine, a ima i dva srebra i bronzu sa Olimpijskih igara, kao i dve bronze i dva srebra sa Eurobasketa.

Interesantno je da se u idealnom timu Gasola nije našao nijedan španski reprezentativac, a nema ni srpskih igrača, sa kojima je godinama vodio bitke na terenu, ali je zato uvrstio dva Hrvata u svoju idealnu petorku - Dražena Petrovića i Tonija Kukoča.

Pored njih, tu su i Nikos Galis, Dirk Novicki i Arvidas Sabonis.

Gasol je rekao da zbog prerane smrti Dražena Petrovića nismo mogli da uživamo u njegovim igrama.

- Mislim da je bio jedan od najboljih igrača na ovoj poziciji u istoriji. Nažalost, nismo uspeli maksimalno da uživamo u njegovoj igri zbog njegove rane smrti i tragične nesreće. Dražen je bio poseban, baš kao što je to danas Luka Dončić - rekao je Gasol o izboru Dražena, a onda je objasnio i zašto je izabrao Tonija Kukoča.

- Još jedan težak izbor. Odabrao bih Tonija Kukoča. Toni je bio jedan od glavnih igrača koji su me inspirisali dok sam odrastao. Njegova igra i sposobnost igranja na spoljnim pozicijama s visinom i veštinama bili su čudesni. Tako da je Toni na broju 3 - zaključio je Gasol.

 

Video: Ni rođeni otac nije verovao da može da igra košarku: Pešić objasnio kako je otrkio Marka Gasola

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Душан Краишник Бања Лука

    27. jul 2022 | 20:47

    Шта Рећи Сувишно је Коментрисати!!!!

  • NekoKo

    28. jul 2022 | 20:41

    Mali, su mali, jadni i bedni mnogi evropski sportisti. Preskočiti Srbe u košarci je kao da si preskočio Brazilce u fudbalu. Jednostavno sve se preslikava po svom nivoima pa ni sport ne ostaje mimo toga. Evropa prosto ne poštuje nikoga ko im se ne uklapa u koncepciju. Tužno i jadno. Dovoljno je videti njihov odnos prema Novaku.

  • Мika

    27. jul 2022 | 21:07

    Petrović,Dončić,Yanis A,Novitzki I Jokic

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA