CSKA tužio Evroligu: "Verujemo da je odluka doneta bez pravnih osnova"

Sud će doneti konačnu odluku

  • 1
Andrej Vatutin Foto: MN Press

Velika neizvesnost vladala je o učešću ruskih ekipa u novoj sezoni Evrolige, a nedavno je postalo jasno da se to neće desiti. CSKA, kao jedan od vlasnika Evrolige, pokrenuo je tužbu protiv takmičenja, saopštio je prvi čovek kluba Andrej Vatutin.

CSKA je pred sudom u Luksemburgu tužio kompaniju EKA, čiji je jedan od akcionara, što moskovskom klubu pripada kao vlasniku A licence.

Vatutin je rekao da i pored toga što smatra da je odluka doneta bez pravnih osnova, u klubu su se pomirili da naredne sezone sigurno neće igrati najelitnije evropsko košarkaško takmičenje.

- Verujemo da je odluka doneta bez pravnih osnova. Ne gajimo iluzije o hipotetičkom učešću u Evroligi naredne sezone, ali samo zato što ćemo se načekati do sudske odluke. Ali za nas je važno da dobijemo sudsku procenu, kakva god ona bila - rekao je Vatutin, pa dodao:

- Evroliga je komercijalan turnir i neučestvovanje u njemu nam uskraćuje značajan deo naših prihoda. U stvari, uskraćeni smo za šansu da zaradimo o biznisa u čijem smo stvaranju i rukovođenju direktno učestvovali.

Osim CSKA, Rusija je izgubila još jednog predstavnika koji je trebalo da u Evroligu uđe kroz garantovano mesto putem VTB lige. Umesto dva ruska tima naredne sezone Evroligu će igrati Partizan i Valensija.

Video: Gudurić o pričama oko povratka u Zvezdu: Danas svi mogu da pišu šta hoće po internetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA