≫ 

Pokuševski posetio trening reprezentacije u Pazovi, došao da vidi šta propušta zbog zabrane NBA

Košarkaš Oklahome se pojavio na poslednjem treningu reprezentacije

  • 4
aleksej pokuševski Foto: Twitter/KSS

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski, koji zbog zabrane svog kluba Oklahome ne može da se stavi u pogon Orlova, mogao je da se uveri šta propušta pošto je obišao trening ekipe u Staroj Pazovi - bazi najboljih fudbalera Srbije.

Uz Pokuševskog i mladi Nemanja Jović (novi član Majamija) iz istog razloga nije u treningu kod Svetislava Pešića, nema ni Bogdana Bogdanovića, no to nimalo ne utiče na raspoloženje u našem timu što se može videti i u priloženom snimku sa poslednje seanse naših najboljih košarkaša. Svi su orni, spremni, motivisani da budu svoje najbolje verzije kada počne Eurobasket - i pre toga u kvalifikacionoj utakmici za Mundobasket sa Grcima.

Selektor Pešić je nedavno objasnio zbog čega Jović i Pokuševski ne mogu raditi sa nacionalnim timom.

- Jović i Pokuševski su naša budućnost i sadašnjost, za njih nismo dobili dozvolu. Oni moraju da se pripremaju za sobu, pogotovo Jović koji je sada otišao. Većina njih ili dosta njih je dobilo šansu ili će dobiti šansu i da učine ekipu najboljom, da se slažu između ostalog. Zvezda na terenu – tamo će se sve videti i pokazati. Na nivou FIBA nemamo obaveze da igrači snose posledice ako ne igraju za reprezentaciju, to je dobrovoljna odluka igrača. Ako si već odlučio da igraš za reprezentaciju, to znači da avgust provedeš sa reprezentacijom onda je to dobro, ali moramo da se pridržavamo svih pravila koji važe za reprezentaciju. Na taj način se podiže samosvest i disciplina - objasnio je selektor Pešić odsustvo dvojcie mladih NBA igrača.

Video: Igrači Pjunika se zagrevaju na Marakani: Šačica od desetak navijača ih bodri sa tribina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiki

    5. avgust 2022 | 21:05

    Šteta što naš savez dozvoljava da se potpisuju takvi ugovori...

  • NekoKo

    5. avgust 2022 | 20:20

    Zbog čega niko ne spominje Stefana Jovića.? Ok, ako je bio povređen, ok ako je poptuno van forme, ali ni jednom jedinom rečju mesecima ne spomenuti njegovo ime u kontekstu reprezentacije je u najmanju ruku jako, jako čudno, kao i mnogo toga u vezi sa našom košarkaškom reprezentacijom i savezom. Jović kada je spreman i zdrav je jedan od najboljih plejmejkera u Evropi. To je igrač koji u mnogim prethodnim akcijama bio jedan od naših najvažnijih i najboljih igrača. Povređeni su i neki drugi igrači pa se o njima gukne na pres konferenciji, ono u fazonu računamo na njih u budućnosti... Vlada i ćutanje oko Bogdana, koji se očigledno oporavio od povrede.? Ne znam kako bi mogao da "jako" trenira a da je povređen.? Takođe, ne igra se EP ni sutra, ni za nedelju dana... Ima dovoljno vremena da jedan takav majstor uđe u neku optimalnu formu. Savez i reprezentacija nisu niti klub, a kamoli nečiji privatni klub. Igra se za državu i narod i najmanje pto se od njih očekuje jeste transparentnost i beskompromisna borba za svakog igrača koji može da nam donese rezultat. Savez mora da misli samo i samo o Srbiji i što boljem rezultatu. Pozivi igračima treba da budu upućeni i formlano, zvanično o d saveza ali i objavljeni javno. Ljudi imaju pravo da znaju ko je odbio i zbog čega. Taj koji odbije poziv, svakako ako želi, ima prostor da nam objasni zbog čega je odbio. Vrlo prosto i jedsnotavno. Ipak nisam baš siguran kome to ne bi odgovaralo.? Zašto je čak i sa šireg spiska izbačen Marjanović.?

  • Juji

    5. avgust 2022 | 23:37

    Bitno da je Jokić tu, samo da igra za repku kao za Denver i mnogo su nam velike šanse. Šteta za Bogdana bili bi dosta ozbiljniji sa njim suterski

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA