Paspalj: Potreban nam je kvalitetan stranac u reprezentaciji Srbije

Paspalj je kao pozitivan primer naveo i Sloveniju, koja je kvalitetnim izborom stranaca, stigla i do titule prvaka Evrope

  • 35
Žarko Paspalj

Foto: Marko Jovanović

Potreban nam je kvalitetan stranac, koji može da napravi razliku. Da smo ga imali možda bismo na nekom od takmičenja gde smo osvojili srebrne medalje uzeli zlato, izjavio je legenfarni srpski košarkaš Žarko Paspalj.

Srbija nema zlato otkad je samostalna država, a osvojena su četiri sfrebra - dva na Evropskim prvenstvima, jedno na Svetskom i jedno na OLimpijskim igrama.

- Mislim da nam je potreban stranac na poziciji "četiri", koja je kritična za nas. Međutim, mi tu kartu nismo iskoristili. Imate primer u ženskoj reprezentaciji, gde smo ostvarili nekoliko sjajnih rezultata sa stranim igračicama (Danijel Pejdž, Ivon Anderson, prim. aut). I niko nije rekao da su one osvojile medalju, već reprezentacija Srbije - izjavio je Paspalj za "Maxbet radio".

Paspalj je kao pozitivan primer naveo i Sloveniju, koja je kvalitetnim izborom stranaca, stigla i do titule prvaka Evrope.

- Situacija je ozbiljna i mora što pre da se reaguje. Rezultati reprezentacije su direktno povezani sa interesovanjem dece za košarku u Srbiji. Nismo otišli na Olimpijske igre u Tokiju. Sada je pod velikim upitnikom odlazak na naredno Svetsko prvenstvo, a plašim se da će biti veoma teško da budemo i na Olimpijskim igrama u Parizu. Ništa se ne dešava preko noći - istakao je Paspalj.

Video: Pešić istakao da je Jokić prvi na treningu i da poslednji odlazi s terena: On je kao tambura

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stinger

    8. avgust 2022 | 10:40

    Necemo strance makar ne igrali nigde🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • eeeeee, cime se vi bavite ???

    8. avgust 2022 | 10:25

    Koji stranac je kvalitetniji od Jokica Bjelice Teodosica Bogdanovica Micica Jovica ???

  • Pera

    8. avgust 2022 | 11:12

    Reprezentacija je reprezentacija određene države u kojoj igraju ti koi čine državu a stranci nisu reprezenti te države pa bi to bila prevara

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA