Bivši ukrajinski košarkaš prodao šampionsko NBA prstenje: Novac će donirati svojoj zemlji

Odrekao se prstenja zarad višeg cilja

  • 7
Slava Medvedenko

Printscreen: Youtube / SCP Auctions

Bivši NBA košarkaš i dvostruki šampion sa Los Anđeles Lejkersima, Slava Medvedenko prodao je svoje šampionsko prstenje, a novac od prodaje proslediće svojoj zemlji za obnovu sportskih sala.

Medvedenko je prstenje stavio na aukciju, sa početnom cenom od 100 hiljada dolara. Na kraju, oba prstena su dostigla cenu od po 126.767 američkih dolara.

Ukrajinac je objasnio da se na takav potez odlučio da bi pomogao mladima u svojoj zemlji, kojima je uništena infrastruktura gde bi mogli da se bave sportom.

- Želimo da obnovimo sale, jer je ruska armija bombardovala na stotine škola. Našoj zemlji je potreban ogroman novac za popravku škola. A sportske sale će biti među poslednjima u redu za obnovu. Dolazi zima, a deca negde moraju da se bave sportom - rekao je Medvedenko.

Ukrajinac je u NBA ligi proveo sedam godina, a u dresu Lejkersa je proveo šest godina, dok je poslednju sezonu odigrao za Atlanta Hokse.

Video: Jokić koliko mu znači igranje za Srbiju: Da se kvalifikujemo na SP, a na EP dokle doguramo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiki

    8. avgust 2022 | 14:52

    Zelenskom u dzep

  • ЈАја

    8. avgust 2022 | 17:20

    Да се врати у ,,Украјину" , и донесе новац лично ! Пушку да узме , ил' барем лопату , па да кажемо ,,Свака част ! " Овако - патетика...

  • Ha ha

    8. avgust 2022 | 15:16

    Evo još jedne ukrajinske budale,prvo te pare će onaj zeleni drogirani staviti u svoj đep,a drugo,koja je to sada tvoja država,nje odavno nema,ta teritorija će se zvati zemlja Rusija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA