KS BiH se suočava sa velikim finansijskim problemima: Pod znakom pitanja učešće na Evrobasketu

Dani odluke su pred "Zmajevima"

  • 6
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine Foto: FIBA

Pred košarkaškom reprezentacijom Bosne i Hercegovina predstoje kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, a zatim i Evrobasket, ali u ovom trenutku sve to je pod velikim znakom pitanja zbog finansijskih problema.

Kako se navodi u najnovijem saopštenju KS BiH, u prethodnom periodu uz pomoć Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo kadetkinje, kadeti, juniorke i juniori su učestvovali na Evropskom prvenstvu, ali sada se sa problemima suočava seniorska reprezentacija.

Iako je obećano KS BiH da će u prvoj sedmici avgusta biti uplaćen novac, to se nije desilo, pa je upitan nastup "Zmajeva" na pripremnom turniru u Estoniji, gde bi Bosna i Hercegovina trebalo da igra protiv domaće selekcije i Belgije.

U saopštenju se još navodi i da nije isključen najgori scenario, odnosno prinudni otkaz Evrobasketa. Bila bi to velika šteta za selekciju koju bi na kontinentalnom prvenstvu trebalo da predvode Džanan Musa, Jusuf Nurkić i Džon Roberson.

Video: Posle najnovijeg videa MIlice Dabović komentar je samo jedan Sočno: Jasno je i zbog čega

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Viki

    8. avgust 2022 | 17:39

    Da covek ne poveruje. Samo pre 30-40 godina Sarajevo je bilo relativno bogat evropski, jugoslovenski, svetski, olimpijski, kosmopolitski grad sa bogatim firmama, Energoinvest, Sipad, Vranica, UNIS......sa prvakom Evrope u kosarci Bosnom. Trebalo bi ozbiljni privrednici koji nisu navijacki opredeljeni da sednu i analiziraju zasto su ovako nisko pali.

  • !!!

    8. avgust 2022 | 16:39

    Briga mi je za njih.

  • Mare

    8. avgust 2022 | 15:37

    Pa imate Nurkica velikog patriotu,sto on iz svog dzepa ne isfinansira EP? To je za njega sica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA