≫ 

Miloš Teodosić ovo nije zaslužio!

Doneo je hrabru odluku Svetislav Pešić, koja će sigurno izazvati veliku polemiku u javnosti

  • 78
Miloš Teodosić

Foto: MN Press

Troka preko Garbahose, magične asistencije, tajmauti na kojima drži slovo i pred autoritetima kao što je Sale Đorđević... ovo su neke od asocijacija na Miloša Teodosića u dresu reprezentacije Srbije.

Sada je Teodosić doživeo verovatno najveće poniženje u svojoj košarkaškoj karijeri, doživeo je to da bude precrtan sa spiska reprezentativaca pet dana nakon zvaničnog okupljanja, uz obrazloženje da se ne uklapa u tim selektora.

Odluku je doneo Svetislav Pešić, i ovi redovi nisu upućeni njemu kao kritika, jer on stoji iza svojih odluka i na kraju krajeva snosi i odgovornost za rezultat. Povukao je Kari rizičan potez, za koji je trebalo imati mnogo hrabrosti, ali on je selektor.

Međutim, ono što Teodosić definitivno nije zaslužio, posle 15 godina časnog služenja reprezentaciji, gde se odazvao svaki put na poziv selektora i jedini put kada ga nije bilo u timu, to je bilo kada je sprečen zbog povreda, to je način na koji je ovo "precrtavanje" urađeno.

Tako što je informacija procurila u medijima, tako što je indirektnu potvrdu dala i njegova supruga putem Instagrama.

Svojevremeno je i povređen igrao za reprezentaciju, dolazio je i da igra "FIBA prozore" sa više nego skromnim ekipama protiv timova poput Estonije i sličnih...

Kapiten i legenda reprezentacije nije zaslužila da ovo precrtavanje bude odrađeno na ovakav način. Ako je Pešić znao već na okupljanju da neće računati na Teodosića, onda nije trebalo ni da ga zove na okupljanja i da mu otvoreno kaže da može da posveti vreme porodici i da uživa nakon izuzetno naporne sezone koju je imao i u kojoj je bio MVP Evrokupa i odveo Virtus do titule i plasmana u Evroligu.

Kvaliteti Teodosića kao košarkaša su nesporni, kvaliteti kao lidera ekipe takođe, na njegovom odnosu prema reprezentativnom dresu niko ne može da kaže nijednu ružnu reč.

Zato ostaje gorak ukus u ustima zbog načina na koji je možda i završena jedna od najblistavijih reprezentativnih karijera u poslednjih 20 godina u srpskoj košarci.

Teo, zbog svega što je dao srpskoj košarci, kojoj je na parketu ostavio krv, suze i znoj i donosio joj medalje sa najvećih takmičenja, to nije zaslužio.

Video: Pešić jasan o ulogama u reprezentaciji: Moraće da se zna ko kosi, a ko vodu nosi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • el pistolero

    8. avgust 2022 | 21:44

    Jedno je sigurno, da ce Kari biti ili pukovnik ili pokojnik. Imati Milosa na terenu u trenucima kada se odlucuje pobednik je suvo zlato. Jeste da je Milos u godinama i sve to ali mislim da nekih 10- 15min na terenu bi bio u stanju da odigra na super nivou. Ne znam da li iko razmislja, a sta ako se Vasa povredi u toku prvenstva??? U tom slucaju mi nemamo ozbiljnog plejmejkera da ga zameni.

  • Kk..🏀🏀🏀

    8. avgust 2022 | 21:58

    Ako ga nije hteo sto ga je zvao na širi spisak Teo nije zasluzio kao kapiten bruka..😡😡😡

  • Lazar

    8. avgust 2022 | 22:18

    Imamo za trenera nekog ko ima biografiju da se smrznes kad vidis trofeje, ali samo se prica kako je Pesic star i treba neko mladji. Pa kad je bio Kokoskov oteran je odmah iako je pre toga lagano uzeo Evropsko sa Slovenijom. Nije mu istolerisano nista iako nismo bili kompletni. Jokic svaku godinu igra, jednu propusti i odmah izdajnik. Mi smo u stanju da saljemo Djokovica u penziju cim izgubi jedan jedini turnir. U pravu je Jokic, mi ne volimo sport, kod nas je vecito nezadovoljstvo - ili zlato ili blato.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA