"Dok sam ti potreban, ja sam tu": Ovako je Svetislav Pešić govorio o Milošu Teodosiću pre 8 meseci

Šta li je moglo da se promeni u proteklom periodu

  • 6
Svetislav Pešić, Miloš Teodosić Foto: MN Press

Košarkaška Srbija je ostala zatečena odlukom da Svetislav Pešić sa spiska putnika za Evrobasket precrta Miloša Teodosića, dugogodišnjeg kapitena reprezentacije.

Sasvim neočekivana odluka, posle koje su mnogi reagovali, među kojima su i supruga Miloša Teodosića, Jelisaveta, kao i njegov bivši saigrač iz nacionalnog tima, Stefan Marković.

Samo devet meseci ranije, selektor Pešić je imao i jednu interesantnu izjavu u kojoj je izjavio da je Teodosić neko ko ga je iznenadio svojom željom da igra i željom da se odazove reprezentacije, kao što je radio i svaki put do sada.

- Teodosić želi da igra za reprezentaciju, tako da tu nema apsolutno... On je kapiten reprezentacije, ja sam uradio to i u ona vremena, otišao sam kod Saleta Đorđevića koji je bio kapiten, upitao sam ga kakvi su tvoji planovi? On je rekao 'Dosta je, sve me boli, sad bih se posvetio porodici i da igram za klub'. Ovo sam isto pitao i Miloša, ali on je iznenadio i rekao 'Dokle god sam ti potreban, ja sam tu', to je lepo - rekao je tada Pešić.

Ipak, čini se kao da se nešto promenilo u proteklih devet meseci, a vi u anketi ispod možete ostaviti vaše mišljenje, da li je selektor Kari Pešić pogrešio što je precrtao Teodosića?

Video: Kapiten Teodosić posvetio pobedu bivšem saigraču iz reprezentacije Jelovcu koji bije bitku za život

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jule

    8. avgust 2022 | 19:52

    Postujem Teodosica i kao igraca i kao coveka koji se uvek odazivao reprezentaciji. Ali realnost je da nije u kondiciji i formi vec duze vreme, nije mogao da prodje (nadam se teske pripreme) selektora Pesica i to je to. Ne moze se fizicki nepripremljen na Adetokumba, Gobera, Batuma i ostale zveri koje ce biti na evropskom. To je realnost a Teodosicu i ja zahvaljujem i zelim mu sve najlepse u zivotu.

  • NekoKo

    8. avgust 2022 | 19:32

    Ali sin Svetislava Pešića nije tu nikada bio. Oštrenje sujetnih i senilnih tipova na izrazitom patrioti, našem Valjevcu koji je uzgred jedan od najboljih igrača u Evropi, koji je dve godine za redom bio najbolji u Evro kupu, pre par meseci je bio MVP finala Evro kupa, je uriniranje i defekovanje po Srbiji i srpskoj košarci. U Nemačku pa tamo neka izbacuje najbolje.

  • Km

    8. avgust 2022 | 20:03

    Pesic ce da bude grobar nase reprezentacije, zobzirom da je oronula i da se bori za zadnji dah mislite da ce je jedan oronuli trener zastarelog shvatanja kosarke vratiti u zivot. Vara se svako ko misli da i sa vrhunskim igracima a sa polovnim trenerom mozemo da budemo zapazeni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA